Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Každý může být jako Picasso

„Vše, co si dokážete představit, je skutečné,“ řekl Pablo Picasso, který přenášel svoje nápady na papír, aniž by omezoval představivost. Stejně nápaditá a nekonečně tvůrčí může být i barevná koláž. Právě ta se stala součástí nových obalů školních potřeb a také podzimní kreativní soutěže Kores.

„Koláž je mimořádně hravá technika. Nemusíte být zdatnými kreslíři, přesto můžete být kreativní a s nadšením tvořit vlastní výtvarná díla. Do koláže můžete zapojit cokoli, co vás inspiruje – výtisky krásných obrázků, které sami neumíte nakreslit, fotografie, jakékoli barvy, nejrůznější materiály. Můžete stříhat, trhat, motat, lepit, cokoli vás napadne a vytvářet úplně nová spojení všeho možného, co se vám líbí. Budete si hrát a přitom stále více probouzet svoji fantazii,“ říká o koláži výtvarnice, designérka a ilustrátorka Zuzana Osako a dodává: „když se do koláže zapojí celá rodina, nejsou to jen rodiče, kteří fascinovaně sledují své tvořící děti, ale také děti nadšeně vnímají a poznávají svět fantazie svých rodičů. Zároveň se děti od rodičů naučí například plánovat kompozici, rodiče u dětí zase najdou zapomenutou hravost i odvahu experimentovat. Nápad kolážové soutěže mě opravdu baví.“

Kreativní soutěže se mohou zúčastnit jednotlivci (děti i dospělí), rodiny, celé třídy ve škole i další organizované skupiny s dětmi. Soutěžící budou tvořit vlastní koláž s hrací kolážovou mapou – k dispozici budou mít delfína z vodovek, pejska z voskovek, zebru z pastelek a další hrdiny z obalů školních potřeb této oblíbené značky. Hrací kolážovou mapu si soutěžící vyzvedne v partnerském obchodě nebo si ji stáhne na webu. Z této mapy může vystřihnout všechno, co se mu líbí, a přidat výstřižky z novin, časopisů, zkrátka ze všeho, co má při ruce. Vše nalepí technikou koláže na samostatný papír. Ty nejkrásnější koláže i dalších 300 bude odměněno krásnými dárky – vstupenkami do Národního muzea, vstupenkami do ZOO Dvůr Králové nad Labem, předplatným časopisů pro děti nebo pro maminky, školními kufříky a balíčky se školními potřebami i dalšími dárky.

Zpátky do školy
Koláž je také hlavním prvkem na nových obalech produktů Kores, které se dostávají před příchodem nového školního roku do obchodů. Obal každého produktu má svůj motiv a vypráví svůj příběh ze světa vesmíru, přírody i historie prostřednictvím koláže.

„Kromě účelného designu určuje kvalitu školních potřeb také použitý materiál a samozřejmě dosažené vlastnosti. Pro děti vyrábíme produkty zaměřené na rozvoj předškoláků a výuku školáků. Například naše jumbo výrobky, které jsou charakteristické svým ergonomickým tvarem, se dobře drží v malé ruce, a napomáhají tak dětem zdokonalovat se v psaní i kreslení,“ vysvětluje Ing. Jana Hubálková, obchodní a marketingová ředitelka ve společnosti Kores. Rodiče a jejich děti jistě potěší pastelky Kolores Jumbo se super měkkou tuhou a extra barevnými pigmenty pro intenzivnější barvy. Ve školní nabídce jumbo produktů je mimo jiné také tužka Coach Jumbo s pryží, která je díky své zkrácené délce, ergonomickému tvaru a jumbo velikosti ideální k výuce psaní.

Zdroj a foto: Kores

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *