Tipy na míchané kávové nápoje 4x jinak
Přišel čas objevovat nové trendy v přípravě míchaných nápojů. Recepturu různých ledových káv a drinků zná mnoho lidí, ale proč si neosladit den něčím novým, dosud nepoznaným? Tradiční italská značka skvělé kávy Caffè Vergnano přichází s inspirací na neobvyklou kombinaci chutí, se kterou si přijde na své každý milovník kávy. Podzim ve sklenici si můžete vychutnat nejen v kavárnách, ale také ve vlastním obývacím pokoji.
Všichni známe mojito, gin tonic či margaritu, ale ne vždy v kuchyni najdeme všechny potřebné ingredience. Caffè Vergnano přináší skvělý způsob přípravy ledových nápojů, kterým si můžete zpříjemnit nejen dovolenou, ale také podzimní dny strávené v pohodlí domova. Elegantní jednoduchost drinků při jejich přípravě ocení i začátečník. Zbývá už jen zapnout kávovar, vzít do ruky šejkr a objevovat kávové tóny z nové perspektivy. Salute!
FRESH RASPBERRY TONIC
Neumíte se rozhodnout mezi malinovou limonádou a ledovou kávou? Potom bude tento drink pro vás dokonalým kompromisem.
Ingredience:
10 ml malinového sirupu Monin
150/200 ml Kinley Tonic Water
30 ml espressa
čerstvé maliny
led
Postup:
Do sklenice přidejte led, který zalijete malinovým sirupem. Následuje tonik Kinley Tonic Water a zbytek dolijete espressem. Posledním krokem je dozdobit sklenici čerstvými malinami.
COCCOLINO
Nechte vyniknout úžasnou chuť kokosu v kombinaci s čokoládou a intenzivní vůní espressa!
Ingredience:
30 ml espressa
80 ml kokosového sirupu
Neslazená šlehačka
Hoblinky z bílé čokolády
Postup:
Vlijte 80 ml kokosového sirupu do sklenice, připravte 30 ml espressa a vlijte pomalu na sirup. Točivým pohybem pokryjte celý nápoj šlehačkou a posypte strouhanou bílou čokoládou.
CANNELLINO
Vychutnejte si nápoj s intenzivní kombinací chutí. Nejlépe chutná ve skle na irskou kávu.
Ingredience:
30 ml espressa
80 ml skořicového sirupu
100 ml horká čokoláda
Neslazená šlehačka
Posyp z kakaového prášku/ hoblinky z mléčné čokolády
Postup:
Vlijte 80 ml skořicového sirupu do sklenice, přidejte 100 ml horké čokolády, kterou připravíte dle standartního postupu. Připravte 30 ml espressa a vlijte do nápoje, celý povrch pokryjte šlehačkou. Nakonec posypte kakaovým práškem nebo hoblinkami z mléčné čokolády pro dokonalý efekt.
TIKI ESPRESSO
Tiki Espresso již svým vzhledem představuje exotiku. Vyzkoušejte různorodost chutí podtrženou pravým italským espressem.
Ingredience:
30 ml espressa
40 ml Martini Bianco
30 ml ananasového džusu
20 ml mandlového sirupu
plátek ananasu a pár lístků máty
led
šejkr Cobbler
Postup :
Sklenici naplňte kostkami ledu. Do šejkru přilijte Martini, ananasový džus, sirup a protřepejte v šejkru. Nalijte do sklenice. Zbytek dolijte espressem. Ozdobte plátkem ananasu a pár lístky máty.
Zdroj a foto: Coca-Cola HBC Česko a Slovensko