Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Privátní značka českého masa Vocílka od BILLY dostává modernější vzhled i obaly

Kvalita a lokální původ jsou aspekty, které české zákazníky při výběru masa a masných výrobků zajímají čím dál více. BILLA na tento fakt klade důraz dlouhodobě, proto v roce 2011 uvedla na trh značku Vocílka. Ta je garantem ryze českého původu od chovu, výkrmu, porážky a zpracování. Vocílka se nyní představuje v novém designu, ve zcela transparentních a plně recyklovatelných obalech. Tváří značky Vocílka zůstává známý šéfkuchař, porotce populární soutěže MasterChef a majitel restaurace U Matěje Jan Punčochář.

Češi se při nákupech potravin kromě ceny výrazněji zaměřují na jejich původ a složení. Přihlížejí k tomu, odkud výrobky pocházejí – ať se to týká ovoce, zeleniny, mléčných výrobků či právě masa nebo masných výrobků. Maso nebo uzeniny nebo jiný sortiment z české produkce se tak čím dál více dostávají do hledáčku zákazníků. Pod privátní značkou Vocílka, která je k dostání pouze v prodejnách BILLA, najdou masné výrobky vysoké kvality a se 100% garancí českého původu. „Každý kus kuřecího, vepřového i hovězího masa a uzenin má doložitelný certifikát o původu, chovu, výkrmu i způsobu zpracování nebo výroby. Spotřebitel si tak může být jistý, že maso od Vocílky pochází opravdu z Česka a že není dovážené ze zahraničí,“ popisuje Jan Horník, senior nákupčí pro segment masa a masných produktů v řetězci BILLA ČR.

Vysokou kvalitou si mohou být zákazníci jisti i díky tomu, jak řetězec BILLA dohlíží na dodržování svých nároků na dodavatele přímo ve zpracovatelských závodech. „Spolupracujeme výhradně s českými masokombináty, které nejen splňují naše vysoké kvalitativní a hygienické požadavky, ale dokážou uspokojit poptávku a garantují přímý závoz do prodejen BILLA každý den. U těchto dodavatelů máme přímo v závodech své zaměstnance, kteří na původ a kvalitu masa i jeho zpracování dohlížejí,“ upřesňuje Jan Horník z řetězce BILLA.

Vocílka v novém kabátu
Privátní značka Vocílka nyní prochází proměnou. Zákazníci ji už brzy spatří v prodejnách v nové, modernější podobě. „Stávající obaly jsme používali už od roku 2011. Postupně ovšem přestaly vyhovovat moderním trendům, požadavkům na udržitelnost i nárokům zákazníků,“ říká Pavlína Tesařová, manažerka privátních značek v BILLA ČR.

Zákazníci se mohou těšit na snadněji čitelné obaly, které jim poskytnou všechny důležité informace o výrobku na jednom místě. V průhledných, plně recyklovatelných obalech navíc vynikne kvalita dokonale opracovaného českého masa. „Hlavní výhodou značky Vocílka je, že maso dodáváme do prodejen plně opracované. Zákazník ho tak nemusí porcovat či očišťovat. Pouze ho položí na pánev nebo dá do trouby a může začít ihned vařit,“ dodává Jan Horník z řetězce BILLA.

Na obalech spotřebitelé také najdou QR kódy, díky kterým zjistí informace nejen o původu masa, ale na webových stránkách také naleznou inspiraci s chutnými kuchařskými recepty.  Mezi nejoblíbenějšími zástupci lze jmenovat například kuřecí prsní řízky, mělněné vepřové maso nebo porcovaný hovězí guláš.

Nový design loga je doplněn i upravenou vizualizací postavy pro značku charakteristického řezníka. Ten se nově pyšní plnovousem, novým účesem a tmavší zástěrou v barvě, která odpovídá barevnému ladění značky Vocílka. Postava řezníka nyní více odráží moderní vzhled, který lze spatřit právě i na samotných obalech.

S novou podobou značky Vocílka se budou zákazníci v prodejnách BILLA setkávat postupně. Od léta už mají nový vzhled kuřecí prsní řízky a vepřový a hovězí steak z pečeně. Do konce roku pak nové obaly budou mít všechny masné výrobky.

Vepřový řízek s bramborovou kaší
Vepřový řízek – Suroviny pro 4 osoby:
800 g vepřového masa
hladká mouka na obalení
3 vejce
40 ml mléka
strouhanka na obalení
sádlo na smažení (nebo olej a máslo)
česnek na potření
sůl
pepř

Vepřový řízek – Suroviny pro 2 osoby:
400 g vepřového masa
hladká mouka na obalení
2 vejce
20 ml mléka
strouhanka na obalení
sádlo na smažení (nebo olej a máslo)
česnek na potření
sůl
pepř

Postup:
Maso lehce naklepeme. Řízky osolíme, opepříme, potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Rozpálíme si v pánvi sádlo a nebo olej a máslo a řízky na něm z obou stran smažíme dozlatova. Pokládáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Domácí majonéza
Žloutky osolíme, přidáme hořčici, ocet a začneme vše šlehat (buď v kuchyňském robotu, či metličkou ručně), až se směs spojí, pomaličku nejprve po kapkách, následně malým pramínkem přiléváme olej. Jakmile směs houstne, můžeme olej přilévat rychleji, ale nepřestáváme míchat. Majonézu dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Bramborová kaše – Suroviny pro 4 osoby:
600 g brambor varný typ C
150 g másla
50 ml mléka
sůl
muškátový oříšek

Bramborová kaše – Suroviny pro 2 osoby:
300 g brambor varný typ C
75 g másla
25 ml mléka
sůl
muškátový oříšek

Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě absolutně doměkka. Brambory přecedíme a propasírujeme přes pasírovač na brambory, přidáme studené a na kostičky nakrájené máslo a teplé mléko. Dochutíme muškátovým oříškem a solí. Vše pomocí kuchyňské stěrky vypracujeme do hladké kaše.

Vepřová kýta s houbovo-koprovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
800 g vepřového masa
80 g másla
200 g kořenové zeleniny
1 cibule
4 bobkové listy
200 ml bílého vína
70 g sušených hříbků
200 g lišek (hříbků)
70 g kyselých okurek
150 ml smetany
20 g kopru
olej na orestování
kmín
sůl
pepř

Suroviny pro 2 osoby:
400 g vepřového masa
40 g másla
100 g kořenové zeleniny
menší cibule
2 bobkové listy
100 ml bílého vína
35 g sušených hříbků
100 g lišek (hříbků)
35 g kyselých okurek
75 ml smetany
10 g kopru
olej na orestování
kmín
sůl
pepř

Postup:
Maso osušíme, osolíme a opepříme. Pánev s olejem rozpálíme a maso zprudka opečeme a vyjmeme z pánve. Do pánve přidáme máslo, najemno nakrájenou cibuli a očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše důkladně zarestujeme, vhodíme bobkový list, zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme sušené hříbky, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Mezitím si na oleji orestujeme lesní houby, osolíme a okmínujeme. Do hotové omáčky vložíme houby, na kostičky nakrájené okurky, zjemníme smetanou a dochutíme nasekaným koprem (dle hustoty zahustit jíškou).

Zdroj a foto: Vocílka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *