Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Inspirace na vánoční cukroví pro psy a kočky

Přípravy na Vánoce jsou v plném proudu a téměř v každé domácnosti to začíná vonět cukrovím. Sliny na dobroty se sbíhají ale i domácím mazlíčkům, kteří se snaží ulovit alespoň kousíček. Pokud nechcete riskovat jejich žaludeční problémy, zkuste jednu speciální várku cukroví upéct i pro ně. Nezabere to mnoho času a uvidíte, že si výsledek zamilují. Ve spolupráci s výživovou expertkou Denisou Kopeckou připravila tradiční česká značka Fitmin speciální recepty i pro vaše čtyřnohé parťáky.

Domácí cukroví pro kočky
Suroviny:
220 g kuřecího masa
200 g rýžové mouky
1 vejce
1 lžíci bílého jogurtu
1 lžičku slunečnicového oleje
1 lžičku sušené petrželky

Postup:
Nakrájejte kuřecí maso na kostičky a povařte. Po uvaření nechte maso vychladnout. Všechny suroviny rozmixujte v mixéru. Z těsta vytvořte placku a pomocí rádýlka vytvořte tyčinky nebo ručně uválejte kuličky, které rozmáčknete. Pečte na 170 °C po dobu cca 25 minut.

Domácí cukroví pro psa
Suroviny:
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
2 lžíce bramborové mouky
1 vejce
1 lžíce strouhanky
1 lžíce másla

Postup:
Všechny suroviny smíchejte dohromady. Vypracujte tvárné těsto a vyválejte. Postupně vykrájejte různé tvary a velikosti. Pečte 15 minut na 180 stupňů.

Játrové kostičky pro psí mazlíčky
Suroviny:
0,5 kg jater
0,5 kg ovesných vloček
2–3 vejce
Rozmarýn

Postup:
Játra, ovesné vločky a vejce vložte do mísy a společně rozmixujte. Poté přisypte trochu rozmarýnu a dobře promíchejte. Vzniklé těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20 minut. Ještě za tepla nakrájejte na úhledné kostičky.

Proč právě rozmarýn? „Ne nadarmo najdeme ve složení moderních krmiv pro psy a kočky i bylinky. Ty obsahují spoustu vitaminů, minerálů a jsou oblíbené pro své antioxidační účinky. Například rozmarýn je skvělým zdrojem železa, vápníku, vitaminu B6 a podporuje imunitu,“ vysvětluje význam bylinek ve stravě domácích mazlíčků veterinářka Kateřina Franková, která je zároveň dlouholetou ambasadorkou značky Fitmin.

Tuňákové kuličky
Výborná rybí pochoutka, kterou si získáte každého pejska nebo kočičku. Díky záměně obyčejné mouky za ovesnou je pamlsek lépe stravitelný.

Suroviny:
140 g tuňáka z konzervy
1 vejce
120 g ovesné mouky
Lžíce slunečnicového oleje
Jedna až dvě lžíce vody

Postup:
V míse důkladně smícháme tuňáka, vejce a olej. Do směsi přidejte ovesnou mouku a vodu a míchejte do té doby, než získáte hladké těsto. Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C. Těsto tvarujte na tak velké kuličky, jaké budou vyhovovat velikosti vašeho zvířete a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Za zhruba 13 až 15 minut máte hotovo.

Pokud se na pečení přesto necítíte, nezoufejte a sáhněte po přírodních pochoutkách Fitmin Purity Snax ve vánoční kolekci.

Zdroj a foto: Fitmin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *