Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Valentýnská inspirace: tipy & recepty

První měsíc v roce utekl jako voda a na dveře nedočkavě klepe únor a spolu s ním i svátek sv. Valentýna, tedy den všech zamilovaných. Nechte se inspirovat našimi recepty od Ondřeje Dufka.

Masové kuličky v rajčatové omáčce od Ondřeje Dufka
Suroviny na 2 porce:
250 g mleté maso
50 ml mléko
60 g parmesan sýr
20 g strouhanka
1x vejce
2 x stroužek česneku
5 g petrželka
Maldon sůl, černý pepř, oregano, mletý fenykl
200 g těstoviny Špagety – živina
1x rajčatová omáčka Živina
10g bazalka

Postup:
Připravíme si masové kuličky. Strouhanku nejprve namočíme do mléka. Poté přimícháme maso, 2x stroužky rozetřeného česneku, vejce, sýr petrželku a dochutíme solí, pepřem, oreganem a fenyklem. Směs pečlivě propracujeme a uděláme kuličky o velikosti golfového míčku do pekáče. Zalijeme rajčatovou omáčkou Doporučuji si dát trochu olivového oleje na ruce a poté tvarovat. Pečeme při 180 stupních 15 – 20minut. Mezitím přivedeme vodu k varu. Vodu dobře osolíme – má chutnat jako moře. A vaříme těstoviny zhruba 10minut, nejlépe často zkoušet a vařit dle chuti. Poté těstoviny scedíme a jemně zakápneme olivovým olejem, aby se nelepily. Můžeme servírovat. Doporučuji zastrouhat parmesanem! Dozdobíme bazalkou. Mňam!

Mozzarella s ředkvičkou a shiitake pestem od Ondřeje Dufka
Suroviny na 2 porce:
125g Mozzarella
20g olivového oleje
25g ŽIVINA shiitake pesto – živina
50g čerstvá ředkvička
1x libeček
Maldon sůl, černý pepř
10g pažitka
fenykl a koriandr

Posypka:
10g fenyklová semínka
5g koriandrová semínka

Postup:
Základem je mozzarella, tu je třeba temperovat v pokojové teplotě alespoň 20 minut před servírováním. Na posypku semínka opečeme do zlatova a poté jemně podrtíme v hmoždíři. Necháme vychladnout a skladujeme v suchu. Ředkvičky pečlivě očistíme a nakrájíme. Listy necháme pár minut ve studené vodě, aby byly hezky čerstvé. Při servírování vložíme do talíře nakrájenou mozzarellu a ředkvičky. Pečlivě je osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a zakápneme citrónem. Rovnoměrně rozdělíme velkou lžíci shiitake pesta, pečlivě rozdělíme na každý kousek sýra a zeleniny. Nakonec zasypeme posypkou a pažitkou. Dobrou chuť!

TIP: Láska asijská
Prožijte společně nejenom jednu Lásku asijskou, ale hned šest jejích různých podob! Tato sada kombinuje ty nejlepší produkty od dvou špičkových kuchařů – Chili Ta a Štěpána Návrata. Balíček obsahuje omáčky Pad Thai a Teriyaki, thajské červené a zelené kari, Čilipastu nebo specialitku v podobě Shiitake pesta. Připravit si doma zamilovanou večeři jako od šéfkuchaře zvládne teď do patnácti minut
opravdu každý. Cena: 1089 Kč

Zdroj a foto: Zivina.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *