Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Krémová polévka z medvědího česneku podle Pavla Berkyho

Jarní recept Pavla Berkyho na krémovou polévku z medvědího česneku. 

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: 1
Počet porcí: 4

Suroviny:
100 g čerstvého medvědího česneku
800 ml zeleninového vývaru
100 g brambor
100 ml smetany ke šlehání
70 g žampionů
2 šalotky
10 g pažitky
50 g másla
1 PL oleje
sůl
mletý bílý pepř
zakysaná smetana (na servírování)
chléb (na servírování)

Postup:
V kastrolu rozehřejte olej s máslem. Šalotky oloupejte a nakrájejte najemno. Přidejte je do rozpáleného tuku a zarestujte dosklovita. Brambory a žampiony oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Přidejte do kastrolu se šalotkou a za občasného míchání vše restujte ještě zhruba 1 minutu. Přilijte vývar a zhruba třetinu medvědího česneku. Osolte, opepřete, zakryjte poklicí a vařte do změknutí brambor. Poté přilijte do kastrolu smetanu, přidejte pažitku a zbylý česnek. Polévku odstavte a v blenderu rozmixujte dohladka. Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany a na másle opečeným krajícem chleba.

Zdroj a foto: Pavel Berky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *