Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Soutěž

Odhalte tajemství Sebastiana Kneippa a vyhrajte balíček produktů

Sebastian Kneipp, kterému šlo především o prevenci nemocí, věřil, že zdraví lze utužovat pomocí přírody. Jednou z důležitých přírodních sil pro něj mimo bylin, pohybu, stravy a rovnováhy byla právě voda – přesněji hydroterapie. Tato prastará léčebná metoda, která je dnes využívána především v lázeňských městech, má blahodárný vliv na celé tělo, ale i mysl. Soutěžte s naším portálem Tojesenzace.cz a značkou Kneipp a dva výherci se mohou těšit na balíček produktů z řady Good Night.

Už před 130 lety začal Kneipp vytvářet řešení pro všechny, kdo trpí nadměrným pracovním vypětím nebo nedostatkem spánku. Skrze své léčebné metody, jako je Kneippův chodník či funkční koupelové přísady, vnáší benefity vody do našeho každodenního života a pomáhá odstraňovat nepříjemné příznaky únavy a stresu.

Kneippův chodník
Relaxační procedura, která byla v roce 2015 německou komisí UNESCO prohlášena za formu nehmotného kulturního dědictví, je založena na střídání teplé a studené vody. Kneippův chodník tvoří menší bazénky s vodou o různých teplotách, na jejichž dně jsou umístěny oblázky, které masáží podporují stimulaci akupresurních bodů na chodidlech.

Největší přínosy Kneippova chodníku jsou uvolnění namožených chodidel, svalů a šlach, které jsou přetěžovány celodenním stáním nebo delší chůzí. Střídání teplot stimuluje cévy v celém těle a tím zlepšuje cirkulaci krve. Kromě toho, že má procedura přínos pro srdce, vás také nabije energií. Studená voda dále podporuje imunitní systém a pokud otužování celého těla není to pravé pro vás, vyzkoušejte blahodárné účinky alespoň na vašich nohách.

Domácí Kneippův chodník
Za Kneippovým chodníkem můžete kromě lázní vyrazit také do přírody, jeden se nachází třeba na Grádelském potoce u Zelené Rudy. Zdravotních benefitů studené a teplé vody ale jednoduše využijete i z pohodlí domova – stačí si vytvořit Kneippův chodník ve své vlastní koupelně. Stačit vám k tomu budou dva kbelíky, teplá a studená voda:

  • Do jednoho kbelíku napusťte vodu o teplotě 36 až 38 °C, do druhého studenou o teplotě zhruba 18 °C.
  • Nejprve 5 minut přešlapujte v teplé vodě, a poté vydržte asi 10 až 15 vteřin v kyblíku se studenou vodou.
  • Celou proceduru opakujte alespoň dvakrát.
  • Pro lepší uvolnění chodidel můžete na dno kbelíků přidat menší oblázky.
  • Koupel zakončete ve studené vodě. Nakonec nohy důkladně osuš

Klidný spánek až do rána
Pokud se vám před spaním honí hlavou nejrůznější myšlenky, které vám nedovolí odplout do říše snů, netlačte na pilu. Pokud „nezaberete“ do půl hodiny, přestaňte se snažit a raději jděte dělat něco jiného, ovšem klidného a pomalého. Třeba si chvilku čtěte, uvařte si meduňkový čaj, nebo se trošku projděte po bytě / domě. Jestli ani to dlouhodobě nezabírá, můžete vyzkoušet doplněk stravy Kozlík Night s výtažky z kozlíku lékařského, který přispívá ke zklidnění mysli a celkové duševní pohodě. Jedna tableta obsahuje 500 mg prášku z kořene kozlíku lékařského, což je bylinka, která přispívá nejen k podpoře spánku, ale i celkové relaxaci organismu a pomáhá snižovat stres. Kozlík Night neobsahuje lepek ani laktózu a je tedy vhodný i pro osoby s intolerancí na ty tyto složky. A ještě jeden tip na závěr – k lepšímu spánku přispívá také dlouhodobé otužování, které celkově zklidňuje, snižuje stres a podporuje tvorbu melatoninu, což mimo jiné dopomáhá k plnohodnotnému nočnímu odpočinku.

Značka Kneipp a léčivá síla přírody
Produkty Kneipp uživatelům pomáhají vyvážit poměr negativních vlivů (jako jsou stres, napětí, nedostatek spánku) pozitivními prožitky. A protože spánek je jedním z pilířů pevného zdraví a vitality, vytvořila značka holistickou řadu Good Night a má také vysoce funkční doplňky stravy zaměřené právě na podporu spánku a psychické pohody. Využijte léčivé síly přírody a dejte sbohem probdělým nocím a přivítejte do svých dní malé, pravidelné okamžiky radosti, které nám pomáhají vystoupit z tlaku povinností.

Soutěžní otázka: Z jaké země pochází značka Kneipp?
a) z Rakouska
b) z Německa
c) ze Švýcarska

Správnou odpověď zasílejte na mail: soutez@tojesenzace.cz do 14.4.2024. Do předmětu uveďte: Kneipp Good Night. Vyhrává 300. a 400. správná odpověď. Výherce budeme kontaktovat emailem a výhru mu následně zašleme. Řídíme se GDPR a s Vašimi osobními údaji nakládáme v souladu se zákonem. Kontaktní údaje slouží pouze k doručení případné výhry.

Zdroj a foto: Kneipp 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *