Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Do kin vstupuje Království Planeta opic od Walt Disney Studios, nabízí strhující podívanou

Již 8. května uvede Falcon do kin film Království Planeta opic od Walt Disney Studios. Režisér Wes Ball přichází v novém pokračování slavné filmové série se zcela novým pojetím světa Planety opic. Nemění se ale to, že se diváci opět mohou těšit na dechberoucí filmový zážitek.

Epický příběh se odehrává v budoucnosti, v níž jsou opice dominantním druhem žijícím v „harmonické pospolitosti“ a lidé se stali podřadným upozaděným divokým druhem. O nadvládu nad opičím světem usiluje ambiciózní tyranský vládce v podání Kevina Duranda. Jistý mladý opičák se zatím vydává na strastiplnou pouť, která ho přinutí přehodnotit vše, co do té doby o minulosti opičího lidu věděl, a bude nucen učinit zásadní rozhodnutí, jehož důsledky určí další vývoj budoucnosti společnosti nejen opičí, ale i lidské.

Pro tvůrce bylo náročné zejména hledání herců, kteří by ztvárnili opičí postavy. Nejdůležitějším pro tento proces bylo obsazení Noa, mladého opičáka. „Potřebovali jsme někoho s mladistvým duchem a jistou dávkou nevinnosti,“ vysvětluje režisér Wes Ball. „A nesměl mít problémy s tím, že si na sebe natáhne přiléhavý šedý oblek posetý značkami, obličej mu neustále bude zblízka zabírat hlavní kamera a on se u toho bude pohybovat a chovat jako opice… to zkrátka není pro každého,“ dodává. Rozhodli se nakonce pro herce Owena Teaguea, který má na kontě filmový hit To i úspěšný seriál Bloodline. „Owen je prostě úžasný,“ říká režisér Ball. „Je ohromně milý, naprosto nevinný a je to ten nejpracovitější člověk, jakého si dokážete představit. Celý film stojí na jeho bedrech a všem hercům jde příkladem a ukazuje jim, jak to mají dělat.“

Lehké nebylo ani nalezení hlavní ženské herecké postavy Novy/Mae, temperamentní ženy, která stejně jako všichni lidé žije v ústraní a je nucena shánět potravu. Roli nakonec dostala herečka Freya Allan. „Jejím hledáním jsme strávili spoustu času, protože je pro příběh velice důležitá. Je to jediná reálná postava ve filmu, kterou skutečně vidíme tak, jak stála před kamerami. Všechno ostatní je výtvorem počítačové grafiky. Freya neměla nejmenší problém s tím, že nehrála po boku opic, ale herců s modrými tečkami na obličeji,“ vysvětluje dále režisér Ball.

Společnost 20th Century Studios se v roce 2011 rozhodla znovu oživit nesmírně populární filmovou sérii Planeta opic snímkem Zrození planety opic režiséra Ruperta Wyatta, který následně celosvětově utržil přes 480 milionů dolarů. O tři roky později, v roce 2014, byl do kin uveden film Úsvit planety opic v režii Matta Reevese, který celosvětově utržil přes 710 milionů dolarů. Finální díl této trilogie, tentokrát s názvem Válka o planetu opic, který rovněž režíroval Reeves, následoval v roce 2017 a celosvětově utržil více než 490 milionů dolarů. Ve všech třech filmech byly k oživení opic použity nejmodernější technologie performance capture a každý z nich byl za vizuální efekty nominován na Oscara.

Režie: Wes Ball
Scénář: Josh Friedman ,Rick Jaffa,Amanda Silver, Patrick Aison
Produkce: Wes Ball, Joe Hartwick Jr., Rick Jaffa, Amanda Silver, Jason Reed
Výkonný producent: Peter Chernin, Jenno Topping
Kamera: Gyula Pados
Hudba: John Paesano
Hrají: Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand, Peter Macon, William H. Macy

Foto: archiv filmu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *