Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Technologie

Netradiční cesta Českem. Poměřte své síly na trase z Krásné do Klínovce

Pokud jste milovníci pěší turistiky a už nevíte, kudy se po svých toulkách vydat, máme pro vás skvělou zprávu. Vydejte se trasou z Krásné na Klínovec, která vás zavede z nejzápadnějšího bodu České republiky až do jednoho z hlavních center Krušných hor. Tato netradiční cesta nabízí 110 kilometrů vedoucích krásnou krajinou a možnost prozkoumat jedinečná místa českoněmeckého pohraničí.

Slyšeli jste někdy o Stezce Českem? Jedná se o první oficiální dálkový přechod Česka kolem dokola. Trasa, která na jednu stranu vede podél severní a na druhou zase podél jižní hranice, spojuje nejzápadnější a nejvýchodnější bod republiky. Trasa je rozdělena do deseti etap a dohromady čítá na 2000 km. Jednou z těchto etap je právě i trasa z Krásné do Klínovce, která vede úchvatným českým pohořím Krušných hor. Stačí si tedy pouze zabalit, na ruku nasadit chytré hodinky a vyrazit.

Trasu může jít každý
Více než stokilometrová pěší túra jistě není pro každého. Jedná se o výzvu, která vyžaduje nejen dostatek sil, ale i jistou dávku odhodlání. Je třeba navíc počítat s tím, že vám túra zabere zhruba čtyři až pět dní. Pokud taková několikadenní túra není nic pro vás, trasu si můžete zkrátit.

Pokud si chcete tuto nezapomenutelnou cestu užít naplno, nesmíte zapomenout na kvalitní a spolehlivou GPS. Tu najdete například v chytrých hodinkách Huawei Watch GT 4. Přesnost navigačních služeb v nich společnost Huawei oproti starším modelům zvýšila až o 30 %. Pyšní se navíc vestavěným kompasem, barometrem, pokročilými senzory, funkcí 3D vzdálenosti a snímači nadmořské výšky. Díky rozmanitým funkcím tak budete mít k dispozici užitečné údaje, které vám pomohou nejen naplánovat trasu, ale také se ji držet. Zejména v horách tato přesnost GPS přijde vhod. Hodinky navíc vydrží nabité až dva týdny. Nemusíte se tak ani při několikadenní túře obávat, že by vás opustila jejich baterie.

Kudy kam?
Cestu můžete začít v malebné obci Krásná. První kilometry, které vedou po lehkém terénu, jsou zde ideální na rozchození. V okolí Krásné se vám nabízí i mnoho možností k přespání. Trasa vás následně po prvních několika desítkách kilometrů povede pohraničím, kde se napojuje na hlavní hřeben Krušných hor. Vaše putování končí v Božím Daru, jednom z hlavních center tohoto malebného pohoří. Podrobnou mapku celé trasy najdete zde. Vybrat si z ní tak snadno můžete takový úsek, jehož délka se vám zamlouvá nejvíce.

Ukončení na nejvyšším bodu Krušných hor
V blízkosti Božího Daru a nedaleko hranice s Německem leží Klínovec, nejvyšší hora Krušných hor. Kromě toho, že se jedná o vrchol krušnohorského pohoří, toto místo drží ještě několik rekordů. Lokální rozhledna a hotel patří k nejstarším a nejvýše položeným budovám v celém pohoří. Skiareál je zase největší v Krušných horách a průměrná roční teplota zde nepřesahuje ani tři stupně Celsia.

Chůzí ke zdraví
S chytrými hodinkami Huawei Watch GT 4 budete mít nejen přesné informace o trase, ale také přehled o svém srdečním tepu nebo sportovním výkonu. Hodinky uživatelům nabízí přes 100 sportovních režimů, mezi kterými je i turistika. Turistický režim tak stačí zapnout, jakmile z Krásné vyjdete a vypnout ho až dorazíte do kýženého cíle. Po ukončení aktivity najdete její shrnutí, včetně dosažených kilometrů, kroků nebo spálených kalorií v aplikaci Huawei Health. Tak na co čekat? Už stačí jen vyjít.

Zdroj a foto: Huawei

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *