Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Dnes začíná festival Zlin Design Week 2024, který promění Zlín v centrum inovací a designu budoucnosti

Dnes ve Zlíně odstartoval festival Zlin Design Week 2024, který potrvá do 14. května. Tento festival designu, vznikající pod Fakultou multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati, představuje rozmanitý program zahrnující výstavy, workshopy, módní přehlídky a bohatý doprovodný program hudby a dalších akcí. Jednotlivé části programu se konají na různých místech po celém městě a návštěvníkům nabízí možnost zúčastnit se některých akcí zdarma nebo za jednorázový poplatek.

Mezi taháky programu zajisté patří páteční Fashion Show: Future is spectrum, která návštěvníky pod širým nebem na platformě 14I15 BAŤOVA INSTITUTU propojí se světy minulými a budoucími, rozebere témata, která rezonují společností a nechá také nakouknout pod pokličku módního průmyslu produkovaného pro lidi s handicapem či onkologickými onemocněními.

Program festivalu ve svých bezplatných částech nabízí bohatou škálu kulturních zážitků pro milovníky umění, vzdělání a designu. Návštěvníci mají možnost prozkoumat rozmanité výstavy a venkovní instalace rozmístěné po celém městě. Pro ty, kteří dávají přednost aktivnímu zapojení, jsou k dispozici prohlídky s průvodcem a speciální komentované návštěvy v Památníku Tomáše Bati. Festival videomappingu Maska přináší unikátní spojení umění, světla a obrazu, což otevírá nové perspektivy vnímání kreativity.

Festivalová Design KANTÝNA bude centrem diskusí, kde se setkají myšlenky a know-how přímo od odborníků a zároveň otevře prostor pro dialog o důležitých designových tématech. Jedna z diskusí se zaměří na roli designu v současných nejistých časech. Sobotní panel s názvem “Future is for all: Demokratická města a přístupný veřejný prostor” nabídne návštěvníkům nejen inspirativní obsah, ale i doprovodný brunch.

Veřejné prostory se během festivalu propojí i s technologiemi v rámci multimediální výstavy “Zlínská zrcadla”, která byla vytvořena k oslavě 700 let historie města Zlín, přičemž každá její část je navržena tak, aby návštěvníkům poskytla jedinečný a autentický zážitek. Série instalací v zámeckém parku zahrnuje narativní i vizuální prvky, které spolu tvoří mezigenerační dialog mezi minulostí a současností. „K vrcholům výstavy patří audiovizuální imprese a poeticky rozmístěné zrcadlové instalace mezi stromy, které zvukově a vizuálně reflektují cyklické změny ročních dob a zároveň slouží jako hravá alternativa nočního osvětlení, kdy v rámci festivalu zrudnou světla tematicky do červených barev. Vše tak podtrhuje multimediální pojetí, které propojuje historii, umění a inovace v jedno poutavé vyjádření kulturní identity Zlína,” dodává ke spolupráci Barbora Kvasničková, referentka filmového fondu Odboru kultury a památkové péče.

Kreativci se mohou těšit na rozmanité workshopy, kde si budou moci osvojit nové dovednosti a pustit se do vlastního tvoření. K dispozici bude i relaxační workshop zaměřený na jógu pro uvolnění těla a mysli. Program dále zahrnuje akce jako POP UP shop nebo Fashion performance X Our Shift, která odhalí nejnovější trendy v designu a módním průmyslu. Večerní atmosféru pak oživí hudební párty s hudebními vystoupeními.

Zdroj a foto: www.zlindesignweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *