Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Pojistěte si svou dovolenou a užijte si bezstarostnou jízdu

Dovolená je časem, kdy by si měl každý bezstarostně oddychnout. To, co však tomuto cíli předchází je často v porovnáním s očekáváními něco naprosto odlišného. Podívejme se na příběh rodiny Adamových, která se rozhodla své dovolenkové štěstí vložit do rukou pojišťovny.

Rodina Adamových se rozhodla vyrazit na dovolenou snů – tentokrát do Itálie.  Nechtěli nic nechat náhodě, a tak se naše rodina rozhodla využít speciální balíčky, které jim zajistí klid a pohodu během celé cesty – od začátku do konce. Jak je známo, nečekané události a komplikace mohou přijít ještě před cestou.

Pojištění stornovacích poplatků: Vyrazte na dovolenou s čistou hlavou!
Vše připravené, rodina natěšená a týden před odletem onemocněl malý Péťa. Dovolená je v ohrožení! Standardní cestovní pojištění by v takovém případě moc nepomohlo, ale Adamovi byli chytří a sjednali si Připojištění stornovacích poplatků. Díky tomu mohli bez problémů zrušit zájezd a dostali zpět 90 % ceny zájezdu. Tím se vyhnuli vysokým stornovacím poplatkům, které by jinak museli platit. A o pár týdnů později, když byl Péťa zase fit, mohli vyrazit na svou vysněnou dovolenou.

Bezstarostná jízda: Porouchalo se auto? Žádný problém
Na dlouho očekávanou dovolenou se rodina Adamových vydala autem, což je mimochodem skvělý způsob, jak poznávat nové kouty světa. Prozíravost paní Adamové dávala tušit, že i na cestách po silnici se může stát cokoliv, a tak si sjednali připojištění Bezstarostná jízda. A jak se ukázalo, bylo to více než prozíravé.

Při jednom z výletů do malebných italských vesniček se jejich auto porouchalo. Naštěstí asistenční služba byla k dispozici nonstop. Do hodiny přijela odtahová služba, která jejich auto bez problémů dopravila do místního servisu, a Adamovi dostali na dva dny náhradní vozidlo na dojezd do místa ubytování. A to vše za pouhých 34 Kč na den! Z dovolené se tak nestala noční můra, ale další dobrodružství.

Alkohol během dovolené? Žádný problém! Ale…
Klasický večer na dovolené. Klid, pohoda, západ slunce a v ruce sklenka vína – idyla, která patří ke každým prázdninám. Ale co když si dáte skleničku a něco se stane? Většina pojišťoven by vás nechala na holičkách, protože alkohol a pojištění se moc nekamarádí. Faktem je, že alkohol u většiny pojišťoven a u většiny pojistných produktů zpravidla spadá do pojistných výluk. To znamená, že pokud vám v případě pojistné události naměří alkohol v krvi, pojišťovna vám může odmítnout vyplatit pojistnou částku. Stejně tak, jako když vy způsobíte škodu třetí osobě na zdraví nebo majetku, pojišťovna sice škodu uhradí, ale může po vás vymáhat její náhradu. Jinými slovy – za vás zaplatí, ale pak to bude chtít zase zaplatit po vás. Naštěstí je na trhu pojišťovna, která jako jediná hradí pojistné události do jedné promile alkoholu. Jenom pozor na pití za volantem, tady se řiďte pravidly země, kde se nacházíte.

Adamovi si tak dovolenou a zábavné večeři užívali plnými doušky – pan Adam si dopřává místní víno, paní Adamová koktejl a děti si pochutnávaly na zmrzlině. Všichni si mohli užít večer bez obav, že by je případná pojistná událost mohla finančně zruinovat.

Nadupané cestovko
Dovolená Adamových byla plná zážitků a dobrodružství, ale díky dobře zvoleným pojištěním se vyhnuli stresu a nepříjemnostem. Ať už šlo o stornovací poplatky nebo večerní drinky, byli vždy kryti. Cestovní pojištění s tolerancí alkoholu při pojistné události a pojištění storno poplatků jim zajistily klid a pohodlí po celou dobu jejich dovolené. Pokud přemýšlíte o kvalitním pojištění, které vás nebude svazovat výjimkami, zkuste třeba PVZP.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *