Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

BydleníZvířata

Jak na úklid, pokud máte domácí mazlíčky

Pro většinu z nás jsou domácí mazlíčci právoplatnými členy rodiny. Těšíme se z jejich společnosti a sdílíme s nimi svůj domov. Avšak spolužití s našimi čtyřnohými kamarády přináší i určité výzvy, zejména pokud jde o udržení čistoty v domácnosti.

„Největším nepřítelem jsou zejména chlupy, které se dostanou prakticky všude – na podlahy, nábytek, oblečení i do vzduchu. Je těžké se jich zbavit, a proto je klíčové zvolit vhodný vysavač, který nám s úklidem pomůže a učiní jej efektivnějším. Ideální volbou je také robotický vysavač, který se sám postará o pravidelný úklid bez vaší námahy, doplněný o praktický tyčový vysavač,“ doporučuje Martin Kasarda, produktový manažer značky Rowenta.  Podívejte se na několik tipů, které vám pomohou udržet váš domov čistý.

Vysávání
Vysávejte pravidelně, alespoň dvakrát týdně, přičemž věnujte zvýšenou pozornost oblastem, kde se vaši mazlíčci nejvíce zdržují. Je dobré často čistit a měnit filtr vysavače. Vysavač s vysokým sacím výkonem a HEPA filtrem je nezbytný pro efektivní odstranění chlupů a alergenů. Vysavače typu “pet” nebo “animal” jsou speciálně navrženy pro domácnosti s mazlíčky a často mají vylepšené nástavce pro odstraňování chlupů.

Vytírání podlah
Po vysátí důkladně vytírejte podlahy, abyste odstranili chlupy a prach, které vysavač nezachytil. Vysavač s funkcí mopování je pro tuto úlohu skvělým řešením. Umožňuje současně vysávat a vytírat, což vám ušetří čas a práci. Vhodný je také parní čistič pro hloubkové čištění podlah. Pomůže odstranit nejen chlupy, ale i bakterie a alergeny zcela bez chemie.

Čištění koberců
Pokud ve vaší domácnosti převažují koberce, je dobré sáhnout po tyčovém vysavač s vysokým sacím výkonem a rotačním kartáčem. Tento typ vysavače efektivně odstraní nečistoty z koberců s krátkými i dlouhými vlákny do délky 2 cm. Pro koberce s delšími vlákny je vhodnější zvolit klasický sáčkový nebo bezsáčkový vysavač. Rotační kartáče mají také robotické vysavače, a i zde platí, že čím vyšší je sací výkon, tím lépe je koberec vysátý.

Speciální úklidové potřeby
Pro čištění měkkých povrchů, jako jsou pohovky nebo křesla, použijte vysavač s nástavci určenými pro čalounění. Tyto nástavce pomohou odstranit chlupy a nečistoty z látek, aniž by je poškodily. Nejlépe poslouží přenosný nebo tyčový vysavač s nástavci pro čalounění a štěrbinovou hubicí. Jsou lehké, snadno se s nimi manipuluje a umožňují vysávat i těžko přístupné oblasti.

Úklid na dosah ruky
Nepořádek způsobený našimi mazlíčky, ať už jde o rozsypané granule nebo nečistoty přinesené z procházky, vyžaduje okamžitou pozornost. Abyste se vyhnuli zdlouhavému vytahování velkého vysavače při každé drobnosti, je praktické mít po ruce ruční nebo tyčový vysavač, který zajistí bleskový a jednoduchý úklid.

Nový inovativní tyčový vysavač od Rowenty
Značka Rowenta představuje novinku v řadě tyčových vysavačů: X-Force Flex 13.60 Animal Aqua, který je vyroben ve Francii. Tento všestranný tyčový vysavač slouží také jako ruční vysavač a mop v jednom. Bezdrátový provoz a lehká konstrukce (pouze 1, 6 kg v ručním režimu) umožňují snadný úklid kdekoliv.

Flexibilní design s ohebným tělem Flex usnadňuje úklid pod nábytkem, zatímco univerzální nástavce jsou ideální pro čalounění nebo prach na nábytku. Revoluční mopovací hubice Aerospin s rotačními mopy umožňuje vysávání a vytírání současně. Výkonný sací motor s 150 air watty a pokročilá filtrace (až 99,99 % prachu a alergenů) zajišťují dokonalou čistotu.

Rowenta X-Force Flex 13.60 Animal Aerospin Aqua je k dostání na homeandcook.cz za nezávaznou doporučenou maloobchodní cenu 12 599 Kč.

Zdroj a foto: Rowenta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *