Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Investown v číslech –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ proinvestovány 4 miliardy, vyplaceno čtvrt miliardy

Český Investown hlásí výrazný růst a dominantní pozici na trhu. Za tři roky investoři přes platformu proinvestovali více než 4 miliardy korun. Na výnosech jim bylo vyplaceno přes čtvrt miliardy.

Společnost potvrdila svou vedoucí roli v oblasti investování do nemovitostí a představila plány na zahraniční expanzi. Výsledky a budoucí kroky prezentoval CEO společnosti Alan Pock během kvartálního setkání s investory.

Profinancováno 900 projektů, průměrné zhodnocení –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 9,89 % p.a.
Za tři roky pomohli investoři na platformě, která usnadňuje investování do nemovitostí, profinancovat více než 900 etap realitních projektů a celkově proinvestovali téměř 4,3 miliardy korun. Na výnosech vyplatil Investown uživatelům více než 255 milionů korun. Pro tento rok navíc společnost vyhradila 21 milionů korun právě na vývoj aplikace a softwaru pro správu úvěrů.

„Průměrné zhodnocení na naší platformě dosahuje 9,89 % p.a. při stoprocentní návratnosti investic. Náš byznys totiž stavíme na kvalitním risk managementu, dlouhodobých investicích do vlastního softwaru a týmu kvalifikovaných seniorů. To nám umožňuje snižovat provozní náklady a poskytovat klientům nadstandardní výnosy v bezpečném a transparentním prostředí,“ řekl Alan Pock, spoluzakladatel a CEO Investownu.

Pouze 4 % úvěrů vykazují zpoždění při splácení úroků, což podtrhuje robustnost podnikatelského modelu Investownu a jeho odbornost při řízení rizik.

Ambiciózní plány pro budoucnost s razítkem ČNB
S cílem dalšího rozvoje a poskytování lepších služeb pro investory představil tým Investownu několik novinek, které plánuje spustit v tomto roce. Autoinvest bude novou funkcí v mobilní a webové aplikaci. Umožní klientům nastavit si investiční strategie, podle kterých bude aplikace automaticky investovat. Na spuštění této služby již Investown získal povolení od ČNB.

Vedle toho tým již pracuje na implementaci víceměnových účtů, které budou určené jak pro české, tak i zahraniční investory. Víceměnové účty nenabízí zatím žádná konkurence v Česku. Právě tato nová funkce by měla být jasným krokem směrem k expanzi na zahraniční trhy.

„Naprostá většina technologických firem v České republice expanduje pocitově, a to je špatně. V Investownu jsme v letošním roce investovali 1,2 milionu korun do průzkumů, abychom si na základě relevantních dat mohli stanovit přesnou strategii pro expanzi do dalších států. Půjde tedy o bezpečný a strategický krok,“ prozradil Pock.

A jaké jsou konkrétní plány ohledně expanze na zahraniční trhy? „Plánujeme vstup do Německa nebo zemí Beneluxu, v případě Německa se bavíme o letošním podzimu. Vše ale stále vyhodnocujeme. Nechceme jít do něčeho, kde nebudeme mít vše stoprocentně podchyceno,“ dodal Alan Pock.

Zdroj aktuálních dat: https://www.investown.cz/statistiky, foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *