Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Wellness doma? Ale prosím, beze všeho!

Měli jste v plánu vyrazit na pár dní do wellness a něco vám do toho vlezlo nebo nestíháte? Nezoufejte, lázeňskou atmosféru a pohodu si můžete jednoduše zařídit i doma. Na Zboží.cz najdete všechno, co k proměně svého domova v luxusní oázu klidu potřebujete.

Bazén do každé rodiny
Mít doma bazén je snem snad každého majitele domu a nejen toho. Poskytuje pohodlí a luxus, který umožňuje osvěžit se a relaxovat kdykoli během dne, aniž by bylo nutné jezdit na veřejné koupaliště. Navíc může zvyšovat hodnotu nemovitosti a být atraktivním prvkem při prodeji domu. „Poptávka po domech s bazénem na největším českém realitním portále Sreality.cz meziročně vzrostla. V případě prodejů jsme v prvních pěti měsících letošního roku zaznamenali meziroční nárůst vyhledávacích dotazů na ně o sedm procent, v případě pronájmů pak dokonce o osm procent. Tradičně nejvyšší poptávka po nich je každoročně v letních měsících, takže pro letošní rok je teprve před námi,“ komentuje Pavel Chmelík, datový analytik portálu Sreality.cz. Pořízení a provoz bazénu ale není levná záležitost. Doplňky k bazénu vyjdou nejdráže. Neobejdete se bez filtru a čerpadla, dále je potřeba pořídit chemikálie na údržbu vody. V nabídce příslušenství jsou také testovací sady, které pomohou monitorovat chemické parametry vody, jako je pH, chlor apod. Ke zvážení je pak třeba pořízení zakrytí bazénu, protože zvládne chránit vodu před nečistotami, sníží odpařování vody a zlepší celkovou bezpečnost kolem bazénu. Menší nadzemní bazén v průměru tři až čtyři metry vyjde na zhruba 15 000 až 30 000 Kč. Středně velký bazén v délce šest až osm metrů vyjde na 60 000 až 120 000 Kč. Velký bazén pak stojí 150 000 až 300 000 Kč.

Vířivky: Luxus v pohodlí domova
Možná si myslíte, že vířivky jsou jen pro fajnšmekry, kteří popíjejí šampaňské a osvěžují se ve vodě. Vířivky jsou ale mnohem víc než jen luxusní bazény pro filmové hvězdy nebo lidi, kteří mají příliš mnoho volného času. Podle Kateřiny Nejedlé, datové analytičky Zboží.cz, je kategorie vířivek stále více populárnější. Její návštěvnost za poslední rok vzrostla o 25 procent. Pro vířivku nepotřebujete tak velký prostor jako pro bazén. Další velkou výhodou je nižší pořizovací cena. Na Zboží.cz najdete ty nejlevnější modely už za 20 000 Kč. Navíc je můžete používat po celý rok, zatímco bazény jsou využitelné pouze v letním období. Instalace vířivky je také jednodušší než instalace bazénu a nabízí širší možnosti designu, takže si můžete vybrat model, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám a estetickým preferencím. „Lidé si podle filtrů nejčastěji hledají vířivky pro venkovní využití, pak následují nafukovací typy a nejméně hledané jsou vířivky akrylátové a ty větších rozměrů,“ komentuje data Zboží.cz Kateřina Nejedlá.

Horká lázeň pod širým nebem
Pokud milujete horkou lázeň, koupací sudy nabízí jedinečný a netradiční zážitek. Tento sud se stává hitem i na Zboží.cz. „Návštěvnost kategorie koupacích sudů vzrostla v posledním roce o 34 procent a roste i hledanost tohoto artiklu,“ potvrzuje oblibu nového trendu Kateřina Nejedlá. Koupací sud zvládnete umístit i na malou zahradu, stačí jen rovný kousek pozemku. Jedná se o válcovitou nádrž s dřevěnou konstrukcí. Uvnitř se nacházejí izolační vrstvy a koupací vana vybavená dřevěnými nebo plastovými lavičkami na sezení. Voda se ohřívá pomocí kamínek na dřevo umístěných přímo ve vodě. Ke koupacímu sudu si nezapomeňte dokoupit kryt, schůdky, žebřík a také filtry. Neobejdete se také bez chemikálií na údržbu vody, příslušenství pro relaxaci, ochranné prostředky, náhradní díly a elektrické příslušenství.

Foto: Shutterstock

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *