Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Nové konferenční místnosti v Hotelu Carol jsou v bazénu

Netradiční místo pro práci i neformální setkání vzniklo v těsné blízkosti kongresového centra O2 universum, O2 areny a obchodního centra Harfa. Hotel Carol otevřel v pražské Libni originální komorní, nejen konferenční prostory. V zasedací místnosti Aqua jste jen kousek nad dnem původního hotelového bazénu. A stejně jako má voda blahodárné účinky na organismus, i vodní design nových prostor je osvěžující, probouzí smysly a vytváří kreativní prostředí plné pozitivní energie.

Hravost, lehkost i přátelský přístup vycítíte v Hotelu Carol už u vstupu. Útulná, vřelá atmosféra vás obejme a nepustí. Je to ideální místo pro formální i neformální setkání. Donedávna chybějící konferenční prostor tu vyřešili jednoduše: Nové zasedací místnosti umístili do prostoru bývalého hotelového bazénu. Vznikly tak neobvyklé, mimořádně designově nápadité prostory. Díky přilehlé terase a velkorysému prosklení jsou otevřené dennímu slunci i čerstvému vzduchu. Hotel Carol náleží do skupiny JAN HOTELS, stejně jako další pražské objekty, Hotel Duo na Proseku a Hotel BOOKQUET na Starém městě. Kromě Prahy nabízí JAN HOTELS ubytování také v Českém Krumlově, kde společnost vlastní Hotel OLDINN a Hotel Růže.

Bazénový příběh
V případě krytého bazénu Hotelu Carol stálo vedení firmy JAN HOTELS před rozhodnutím, zda investovat do kompletní rekonstrukce bazénu, včetně technologií, nebo využít prostor jinak. Rozhodnutí bylo jasné: „Konferenční prostory naši hosté, ale i firmy z okolí, dlouhodobě postrádali, zatímco podstatně větší bazén se zázemím se nachází jen kousek od hotelu,“ vysvětluje Matúš Rudáš, ředitel Hotelu Carol. Bazén tak nahradily konferenční prostory dle návrhu ateliéru PNA, Petra Nicolas Architects, které záměrně bazén připomínají. Bazénová vana pak zůstala skrytá pod podlahou, kterou od ní dělí speciální konstrukce.

Samotné konferenční místnosti Aqua a Terra jsou inspirovány přírodními živly, což se odráží v názvech i designu. Jejich atmosféra má stejně pozitivní účinky na organismus jako voda (Aqua): Osvěžuje, probouzí smysly a vytváří kreativní prostředí plné energie. Podobně země (Terra) nabízí pocit stability, bezpečí, klidu.

V konferenčních místnostech Aqua a Terra vládne historická modrá
Při vstupu vás už ve foyer vítá keramický obklad, připomínající stěnu bazénové haly. Na tmavě šedé mozaice oznamuje neonový nápis „The Pool“, což je vtipné označení nových konferenčních prostor. Hlavním odstínem zasedacích místností Aqua a Terra je jemná matná šedomodrá barva označovaná celosvětově jako Oval Room Blue, podle atraktivně tvarovaných pokojů z konce 18. století. Historickou modrou doplňuje odstín přírodního dřeva. Barevná paleta navazuje na petrolejovou a další odstíny použité v lobby hotelu.

Vybavení samotných místností vychází ze zkušeností: „Máme tu výhodu, že se můžeme poučit od ostatních našich hotelů, kde již konferenční prostory nabízíme, takže veškerý nábytek a zařízení je velmi variabilní,“ potvrzuje Matúš Rudáš, ředitel Hotelu Carol, který svou kariéru začal v Hotelu Duo. Za nenápadnými dveřmi vestavěných skříní jsou uloženy židle i stoly, takže během pár minut a bez složitého přesouvání nábytku je možné prostor upravit dle přání hostů na divadelní, školní, nebo koktejlové uspořádání s bistro stolky, případně kulatý či „U“ stůl.

Terasa s luxusní výměrou
Nové konferenční místnosti využijí jak ubytovaní hosté v rámci svého pracovního pobytu, tak firmy z okolí. Některé si již v netradičních prostorách naplánovaly pravidelné porady. Díky prosklené stěně s velkými dveřmi lze na prostornou terasu čítající téměř 100 metrů čtverečních vyjít přímo ze sálu Aqua. Na formální část setkání lze tedy snadno navázat obědem na terase, ale také ochutnávkou vína či třeba letní party. Terasa ve vnitrobloku má příjemnou, velice klidnou atmosféru, je plná zeleně. Nejen konferenční prostory Hotelu Carol, ale také občerstvení může být inspirováno přírodními živly Aqua a Terra. O nevšední catering se postará hotelová restaurace: Originální rodinný podnik se zaměřuje na izraelskou kuchyni.

Hotel Carol
Hotel Carol se nachází v klidné libeňské ulici Kurta Konráda na Praze 9, pár kroků od stanice metra i tramvaje. Zájemcům o ubytování je k dispozici celkem šedesát sedm pokojů různých kategorií. V logu naznačená střecha připomíná domov, domácí prostředí, které je v hotelu na prvním místě. „U nás mizí bariéra mezi personálem a hostem,“ vysvětluje Matúš Rudáš a dodává: „I díky přátelskému přístupu se k nám hosté vracejí.“ V příštích letech čeká Hotel Carol rekonstrukce pokojů, a také rozšíření objektu o dalších čtrnáct pokojů.

Zdroj a foto: www.hotelcarol.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *