Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Pražská energetika výrazně zlevní cenu dodávek pro domácnosti, u elektřiny až o 20 % a u plynu až o 16 %

Pražská energetika výrazně sníží cenu za dodávku elektřiny a plynu pro své stávající i pro nově příchozí zákazníky. Zlevnění se dotkne od 1. září všech zákazníků, kteří nemají fixaci ceny, což je dohromady bezmála 700 tisíc odběrných míst.

Nová cena za kilowatthodinu elektřiny bude pro většinu zákazníků 3,20 Kč bez DPH. Týká se domácností s vysokým tarifem (distribuční sazba D02d), které elektřinu nepoužívají k ohřevu vody a k topení. Oproti současným cenám za kilowatthodinu jde o pokles o téměř 20 %.

Roční úspora pro typického zákazníka Pražské energetiky, který elektřinou neohřívá vodu a netopí, bude činit průměrně 1200 korun včetně DPH. Zákazníci s bojlerem ušetří v průměru za rok 2800 Kč včetně DPH. Odběrná místa, kde se elektřina používá k topení, typicky přímotopy či tepelnými čerpadly, dosáhnou roční úspory od 6 tis. do 11 tis. Kč včetně DPH. Ve všech případech samozřejmě závisí na individuálním charakteru spotřeby jednotlivých domácností.

Pokles cen čeká zákazníky od 1. září také v případě dodávek plynu. Současná cena za 1 kWh plynu činí 1,74 Kč bez DPH. PRE nově nabídne většině zákazníků plyn za 1,45 Kč bez DPH, což představuje pokles ceny o 16 %. V závislosti na charakteru spotřeby tak mohou zákazníci ušetřit až 6000 korun ročně, a to v případě, že plynem topí.

O úpravě ceny elektřiny a plynu budou zákazníci informováni během července dopisem nebo elektronickou poštou. Součástí sdělení budou i podrobné údaje o odběrném místě. Změna ceny proběhne od 1. září letošního roku automaticky. Zákazníci v tuto chvíli nemusí vyvíjet žádnou aktivitu, vše se dozvědí včas a v plné míře. Není nutné nikam chodit či telefonovat.

PRE aktuálně nabízí zákazníkům možnost fixace ceny na dva roky, do léta 2026. Nové fixace jsou možné u zákazníků, kterým končí předchozí smlouva s fixací ceny.

PRE dlouhodobě pomáhá zákazníkům hledat cesty, jak šetřit a snižovat náklady na dodávku energií. Zejména jde o výstavbu domácích i firemních fotovoltaických systémů, řešení vytápění i klimatizací, výhodné dobíjení elektromobilů a řadu dalších služeb.

PRE je na energetickém trhu již 127 let. Vždy zajišťovala a bude i nadále zajišťovat pro své zákazníky dlouhodobě stabilní a konkurenceschopné dodávky elektřiny i plynu a další energetické služby.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *