Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Igor Orozovič chystá v Praze a Brně letní open air koncerty!

Herec a muzikant Igor Orozovič chystá dva srpnové open air koncerty, na kterých se svou kapelou zahraje písně z nedávno pokřtěného alba Když chlap svléká tmu i několik hudebních překvapení, připravených speciálně pro letní večery pod hvězdnou oblohou na Hradě Špilberk v Brně či na pražské Kampě.

Jako speciální host obou koncertů vystoupí trombonista Filip Jelínek, který jinak dlouhodobě spolupracuje s Illustratospherou Dana Bárty a produkoval Orozovičovo debutové album.  V Praze se přidá Vladimír Javorský, který je nejen Igorovým kolegou z Národního divadla, ale také velmi úspěšným písničkářem, jehož album Ještě je získalo před časem nominaci na cenu Anděl.

Open air koncerty Igora Orozoviče & Co se uskuteční v úterý 27. srpna 2024 od 20:00 v Brně v Letním kině Špilberk a ve čtvrtek 29. srpna od 19:00 na Letní scéně Musea Kampa v Praze. Vstupenky na oba koncerty jsou již v předprodejích.

Igor Orozovič k chystaným koncertům uvedl: „Síla přírody, síla genia loci, síla aparátů, síla hudby a příběhů, které vyprávíme, a síla publika. To všechno se na koncertech pod širou oblohou násobí, takže se země, nebe i srdce posluchačů zachvějí. Nemůžu se dočkat, až mág Filip Jelínek zaduje do trombonu! Kdo to nezažil, nemůže vědět, o čem mluvím. Je to čirá krása. A na společné vystupování s Vladimírem Javorským se těším už několik let a jsem šťastný, že to konečně vyšlo. Těšte se, my se těšíme!

Orozovič letos v dubnu vydal u Supraphonu debutové album nazvané Když chlap svléká tmu, na kterém spolupracoval s renomovaným producentem Filipem Jelínkem. Vydání alba doprovodil vizuálně pozoruhodný videoklip, jenž vznikl v režii Jana Baseta Střítežského s tanečním souborem Dekkadancers. Orozovič odstartoval svoji sólovou hudební dráhu před dvěma lety a jeho vystoupení se těší zájmu napříč celou republikou; posluchači oceňují Igorovy autorské písně, které podává s osobitou mužskou energií, jež se nebojí vášně a patosu, ale zároveň do textů přimíchává nadsázku, humor, křehkou poezii, ale i palčivá témata, která reflektují současnou situaci naší planety. Aktuální složení Igorovy kapely tvoří: klávesista František Bořík, kytarista Marek Novotný, basista a. m. almela a bubeník David Landštof.

Na své domovské scéně Národního divadla se nyní Igor Orozovič objevuje v inscenacích: Hamlet, Naši furianti, Hordubal, Mnoho povyku pro nic, Kytice a Audience u královny, v nové sezoně ho čeká inscenace Petra Erbese a Borise Jedináka Privatizace, která bude mít premiéru v lednu 2025, a inscenace Tři mušketýři a já v režii významného režiséra Dmitrije Krymova s ohlášenou premiérou 29. května 2025. Orozovič působí i na dalších scénách – v Divadle Komedie v Lazarusovi, v Divadle pod Palmovkou v Bezrukém Frantíkovi či na scéně Divadla Ungelt v inscenaci Brácha. Letos oslavil 15. výročí svého vzniku Cabaret Calembour, jehož je Igor Orozovič spoluzakladatel. S hudebním představením Marta o zpěvačce Kubišové, uváděném již druhou sezonu Letní scénou Musea Kampa, se rovněž představí 18. července 2024 na festivalu Colours Of Ostrava.

ODKAZY:
VSTUPENKY open air koncert BRNO: https://bit.ly/KONCERT-LetníKino-Brno-Špilberk
VSTUPENKY open air koncert PRAHA: https://letniscenamuseakampa.cz/igor-orozovic

ALBUM: https://IgorOrozovic.lnk.to/KdyzChlapSvlekaTmuPR
MAKING OF ALBA: https://bit.ly/YouTube-IGOR-MakingOfAlba

Zdroj a foto: https://www.igororozovic.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *