Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Vzniká nová pohádková minisérie Zrození alchymistky, příběh ze světa úspěšné Princezny zakleté v čase!

Léto 2024 přináší fanouškům úspěšných pohádek Princezna zakletá v čase a Princezna zakletá v čase 2 skvělou novinku. Právě v těchto dnech totiž probíhá natáčení pohádkové minisérie Zrození alchymistky, která slibuje navázat na kouzelnou atmosféru svých předchůdců a přinést ještě více dobrodružství a magie. Příběh autorů Petra Kubíka a Lukáše Daniela Paříka o učednici alchymie Arianě uvede v premiéře televize Prima.

Seriál Zrození alchymistky nás zavede do tajemné školy alchymistů, kde se hlavní hrdinka, dvanáctiletá Ariana, postupně stává alchymistkou. Učí se nejen alchymistickému umění, ale také pátrá po svém původu a snaží se zjistit, kdo jsou její rodiče. Hlavní roli získala talentovaná mladá herečka a dětská dabérka Magdalena Müller, která vzešla vítězně z náročného castingu. „Magdalena nás oslnila především svou bohatou paletou emocí, které se téměř nikdo na castingu nemohl vyrovnat. Velkým plus byly i její magicky velké oči, které jistě okouzlí nejednoho diváka,“ říká hlavní režisér a producent Petr Kubík. „Natáčení seriálu Zrození alchymistky je pro mě velkým dobrodružstvím. Mám obrovskou radost, že jsem dostala příležitost hrát Arianu, protože je to úžasná postava, je odvážná, zvědavá a statečná. Učím se spoustu nových věcí nejen o hereckém řemesle, ale dozvěděla jsem se díky tomu také něco málo o alchymii a magii,“ říká čtrnáctiletá Magdalena Müller, představitelka Ariany.

Fanoušci Princezny zakleté v čase se v novém příběhu opět setkají s alchymistou Archivaldem, nejvyšší autoritou ve škole alchymistů, v podání Romana Zacha a zlou čarodějnicí Murien, kterou ztvárňuje Simona Zmrzlá. V dalších dospělých rolích se objeví Cyril Dobrý a Sára Korbelová jako učitelé alchymie Lora a Mertur nebo Anna Jiřina Daňhelová v mužské roli podivína Mistra Ida. Do rolí Arianiných přátel a spolužáků byli obsazeni talentovaní dětští herci Krištof Koníček, Veronika Bartáková, Yelizaveta Babyna, Anna Krejčí a Bernard Krejča. Kromě dětí jsou součástí příběhu také zvířata – psi, sovy, krkavci, koně. „Práci s dětskými herci si s Petrem užíváme. Děti jsou extrémně talentované a mají neomezenou fantazii. Myslím si, že vzniká velice citlivý, a současně vtipný příběh,“ říká scenárista, spolurežisér a hudební skladatel Lukáš Daniel Pařík. Nedílnou součástí příběhu je pochopitelně magie. „Na kouzlech spolupracujeme stejně jako při předchozích pohádkách s QQ Studiem Ostrava. Diváci se mohou opět těšit na pestrou plejádu triků a magických run tak, jak to znají z filmů Princezny zakleté v čase,“ dodává režisér Petr Kubík.

Princezna zakletá v čase a její pokračování Princezna zakletá v čase 2 jsou pohádky, které si získaly srdce diváků svou magickou atmosférou, napínavým dějem a krásnými vizuálními efekty. První díl sleduje příběh princezny Elleny (Natalia Germani), která je zakletá v časové smyčce a snaží se najít cestu ven s pomocí alchymisty Archivalda a dalších přátel a postavit se zlé Murien. Druhý díl je vyprávěním Elleniny nejlepší přítelkyně alchymistky Amélie (Eliška Křenková), jejíž schopností i prokletím je cestování v čase.

Režie: Petr Kubík
2. režie: Lukáš Daniel Pařík
Scénář: Petr Kubík, Lukáš Daniel Pařík
Projektový producent FTV Prima: Pavel Vyhnalík
Šéfproducenti FTV Prima: Lucia Kršáková, Lenka Hornová

Zdroj a foto: TV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *