Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Oves jako klíč pro zdraví a vitalitu: Objevte jeho opomíjené kouzlo

Milovaný všemi fitness trenéry i výživovými poradci, to je oves. Je hned několik důvodů, proč byste ho měli do svého jídelníčku pravidelně zařadit také vy: má vysoký obsah vlákniny, a tak na dlouho a kvalitně zasytí. Oves se pomalu stává součástí čím dál více produktů včetně jogurtů a zakysaných nápojů, a tak zařadit jej do jídelníčku nemusí už být takový problém.

Vitamíny skupiny B a E, hořčík, fosfor, zinek nebo kyselina listová… To je jen ukázka toho, co všechno se v nenápadných zrnkách ovsa skrývá. Možná byste ale nečekali, že v něm najdete i bílkoviny. Jistě, oves není steak, ale určitě stojí za zmínku, že obsahuje ve srovnání s ostatními obilovinami o 20–30 % více bílkovin. Když se navíc spojí s jogurtem nebo mléčným drinkem, máte o bílkoviny ve svém jídelníčku postaráno. Sáhnout můžete třeba po Ovesce od Mlékárny Kunín, vybírat lze mezi fermentovanými zakysanými nápoji a mléčnými jogurty, které jsou doplněny o ovesná zrna, a tak vás skvěle zasytí a dodají energii i vlákninu.

Vláknina, která chrání naše srdce
Oves jakožto obilovina dokáže posloužit jako skvělý a bohatý zdroj vlákniny. Překvapí vás ale, co taková vláknina dokáže. Právě ta obsažená v ovsu je totiž skvělým pomocníkem při prevenci i v boji proti vyššímu cholesterolu. A stejně jako ostatní druhy vlákniny funguje jako potrava pro náš mikrobiom. Navíc ve spojení s prospěnými bakteriemi v mléčných výrobcích ještě více napomáhá k lepšímu trávení a celkovému posílení imunitního systému. Zařaďte i vy jednoduše oves do svého jídelníčku, třeba formou rychlé svačinky v podobě řady Oveska od Mlékarny Kunín, a udělejte něco pro své zdraví.

Tip: Ovesná svačinka pro malé i velké
Léto je v plném proudu a spolu s ním také čas poznávání a výletů. Před cestou se ale nezapomeňte pořádně posilnit! K tomu výborně poslouží třeba nápoj Oveska, fermentované mléko doplněné o kousky ovesných zrn, které jsou zdrojem vlákniny, vápníku i bílkovin, skvěle zasytí a dodají potřebnou energii. Oveska nápoj je dostupný také v oblíbených chuťových kombinacích meruňka a med nebo jablko a skořice a to v praktickém balení na cesty. Ochutnejte vychytanou svačinku a užijte si léto plnými doušky s vašimi nejbližšími. Více informací na www.mlekarna-kunin.cz/oveska. Doporučená cena: Oveska, zakysaný nápoj, 300 g za 32 Kč

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *