Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Můj kamarád tučňák: Příběh přátelství, které dojalo celý svět, vstoupí do českých kin 15. srpna. V hlavní roli Jean Reno!

květnu 2011 rybář João Pereira De Souza na pláži Ilha Grade nedaleko Ria de Janeira narazil na osamělého mladého tučňáka magellanského, který se dostal do ropné skvrny a pod vrstvou husté toxické břečky se téměř udusil. João se rozhodl zoufalé zvíře zachránit. Netušil, že tím začíná psát mimořádně emotivní příběh, který dojme celý svět a který se dostane až na plátna kin.  Nový rodinný film Můj kamarád tučňák o odvaze, soucitu, kouzlu oceánu, síle přírody a přátelství od 15. srpna osvěží prázdninovou nabídku v českých kinech.  V hlavní roli rybáře Joãoa exceluje hvězdný Jean Reno.

Samotářský rybář João (Jean Reno) se po osobní tragédii uzavře před lidmi. Když však objeví tučňáka, který osaměle plave oceánem pokrytý ropou, jeho prvním instinktem je pomoci mu. Navzdory obavám své manželky Marie (Adriana Barraza) přinese mořského ptáka domů a vyléčí ho. Tučňákovi dá jméno DinDim a po letech opět pocítí radost a také překvapení, jak nečekaně silné pouto mezi nimi vzniká. Když DinDim náhle zmizí zpět do oceánu, João nevěří, že by svého přítele ještě někdy viděl. Tisíce mil daleko DinDim žije ve společenství s dalšími tučňáky, ale rozhodne se využít své jedinečné schopnosti podobné GPS a vydá se na cestu zpět do místa, které považuje za svůj domov…

Film Můj kamarád tučňák je v mnoha ohledech výjimečný. Nejenže je inspirován skutečným příběhem a hrají v něm výteční herci, jako jsou legenda světového filmu Jean Reno či na Oscara nominovaná Adriana Barraza. Ale tvůrci v čele s producentem Jonathanem Limem a režisérem Davidem Schurmannem se v zájmu maximální autenticity rozhodli natáčet s reálnými, živými tučňáky! Film tak vznikal uprostřed nádherných pobřeží Brazílie a Argentiny a v kolonii tučňáků v Patagonii.

Herci, včetně Jeana Rena, měli samozřejmě jen mizivou představu o tom, jaké to bude pracovat s tučňáky. Když se Reno poprvé dotkl jednoho z deseti tučňáků, kteří si zahráli DinDima, bylo to pro něj zjevení. „K tučňákům se musíte přibližovat velmi pomalu a opatrně, dokud vás nepoznají. Nejvíce vás na první pohled překvapí, že když se jich dotknete, jsou tak vřelí, skoro jako člověk, jako mládě. Myslím, že to nečekáte, protože jsou to ptáci, ale nemůžete si pomoct a reagujete na to,“ popsal své bezprostřední pocity Jean Reno a ještě prozradil: „Moc jsem si je užil. Pochopitelně to jsou skutečná divoká zvířata, ne pohádkové postavy, takže si dělají, co chtějí, a vy to musíte akceptovat. Jsou opravdu obdivuhodní – malí, ale silní, houževnatí, schopní a odhodlaní chránit své rodiny.

O neobvyklém a velmi intenzivním natáčení mluví herci i štáb jako o zážitku, který jim změnil život. „Bylo to natáčení poznamenané velkým kamarádstvím, sdílenou radostí a také odhodláním k tvrdé práci. Všichni se cítili spojeni společným smysluplným cílem – natočit film pro lidi napříč generacemi a světadíly, který bude nejen zábavný, poutavý a vizuálně vzrušující, ale sdělí i něco hlubšího o zázracích, které nám daruje příroda. A také o tom, jaké to je, najít nečekaného přítele, když ho nejvíce potřebujete,“ shrnul producent Jonathan Lim a slavný Jean Reno jej doplnil: „Nejúžasnější na tom je, že tenhle film o muži, který znovu objevuje lásku a lidskost, byl natočen s láskou… a se skutečnými tučňáky.“

Distributorem filmu Můj kamarád tučňák je Continental Film, více informací na https://www.continentalfilm.cz/nabidka-filmu/film/muj-kamarad-tucnak

Foto: archiv filmu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *