Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CestováníZdraví

Proč jet do lázní na podzim

S příchodem podzimu se příroda začíná převlékat do zlatých odstínů a teploty pomalu klesají. Je to období, kdy se více uchylujeme do tepla a pohodlí a k odpočinku. Co takhle strávit podzimní dny v lázních a posílit i své zdraví? Toto období je ideální k jejich návštěvě.

Lázeňská péče poskytuje nejen relax a zklidnění mysli, ale také mnoho zdravotních benefitů, jako je třeba posílení imunity a prevence onemocnění. Česká republika je v tomto směru skutečně unikátní; Svaz léčebných lázní sdružuje celkem 46 členů, nabídka lázeňských míst s přírodními léčivými zdroji je tedy velmi bohatá. Podívejme se na několik důvodů, proč se do lázní vydat právě na podzim.

Zklidnění a relaxace
Podzim si mnozí z nás pojí s klidem a útulností. Návštěva lázní v této době může poskytnout ideální prostředí pro relaxaci a odpočinek od každodenního shonu a stresu. Můžete si užít např. uhličitou koupel, která zvyšuje prokrvení kůže, příznivě působí na činnost srdce a ledvin.

Krásné podzimní prostředí
Podzim je obdobím barev a celá krajina se promění v krásnou podívanou. Návštěva lázní v této době vám umožní užít si krásy přírody a procházky v malebném okolí lázeňského areálu, což přinese pocit harmonie a pohody. Užijete si pobyt na čerstvém vzduchu a večer se můžete zahřát v některé z nabízených koupelí.

Posílení imunity
S příchodem chladnějších dnů je důležité posílit imunitní systém. Lázeňské procedury, jako jsou například přísadové koupele nebo léčivé minerální vody, mohou podpořit vaši imunitu, uvolnit dýchací cesty a chránit před nemocemi.

Péče o pokožku a pleť
Po horkém létě, kdy byla pokožka namáhána a vysoušena slunečními paprsky, je potřeba jí dopřát péči a hydrataci. Lázně nabízejí kosmetické procedury a hydratační kúry, které pomohou udržet pleť hydratovanou, zdravou a pružnou.

Příjemné zahřátí
S příchodem chladnějšího počasí toužíme po zahřátí. Lázeňské procedury, jako jsou teplé koupele, parafínové zábaly nebo termoterapie, jsou skvělým způsobem, jak se zahřát a užít si příjemné teplo v chladnějších dnech, které má i příjemné relaxační účinky.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *