Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Strašnické divadlo úspěšně zahájilo sezonu, diváky nadchlo Pláničkou

Na jevišti tribuna, v hledišti fotbalová branka, diváci sedí kolem »hřiště«. Mají důvod fandit – na plac vbíhá legendární fotbalista František Plánička. Slávisté jásají, protože jejich hrdina by letos oslavil 120 let. Právě světovou premiérou hry Plánička: Fotbalový rytíř úspěšně zahájilo Strašnické divadlo – Adverte novou sezonu.

„Františka Plánička byl nejspíše takový, jaký se ho snažím hrát, byl to dobrosrdečný chlapík,“ říká jeho představitel Jaromír Nosek. „Mně, jako dá se říct fotbalovému ateistovi, nejde o fotbal jako takový, ale o jeho příběh a ten je silný,“ dodává herec, který před tím, než začal hru zkoušet, nebyl fanouškem fotbalu, díky roli mu ale přišel na chuť. Hra stojí a padá s ním, doplňuje ho Josef Hervert v roli reportéra, který sleduje jeho kariéru a dětští představitelé menších rolí.

„Bylo to přesvědčivé. Líbil se mi představitel hlavní role, protože byl stejně strohý a věcný, jako byl František. Žádná nabubřelost, žádná věta nezačínala já,“ pochvaloval si po premiéře fotbalový historik Vladimír Zápotocký, který se na vzniku inscenace také podílel, stejně jako fotbalový klub SK Slavia Praha a Městská část Praha 10, jejichž zástupci na slavnostní premiéře nechyběli. Pláničkův »životopis« v hledišti sledovali předseda představenstva klubu SK Slavia Praha Ing. Jaroslav Tvrdík, starosta MČ Praha 10 Ing. arch. Martin Valovič, místostarosta a radní pro kulturu, sport a volný čas JUDr. Pavel Šutka a další čelní představitelé.  Do příprav se podařilo zapojit i rodinu Františka Pláničky – dceru Danu Lukešovou a vnuka Martina Lukeše. Filmové dotáčky s jejich vzpomínkami jsou také součástí unikátního představení.

Režisérkou inscenace je Olga Strusková. „Teď už máme po premiéře, takže tréma a rozechvění opadlo, protože nám publikum tleskalo. Dokonce i ti, kteří se považují za znalce, mi po představení říkali, že se ještě spoustu zajímavých informací dozvěděli, což mě samozřejmě potěšilo,“ prozradila po úspěšné premiéře. Je to představení, kterým chceme do divadla přilákat i mladé lidi. Dle reakcí diváků jsme s výsledkem velmi spokojeni, myslím, že Plánička se bude líbit všem,“ dodává ředitelka Strašnického divadla – Adverte Ála Šebková.

Inscenace bude ve Strašnickém divadle k vidění každý měsíc a doplní další úspěšné tituly z repertoáru této scény – například komorní komedii Růžové svatby s Vilmou Cibulkovou a Michaelou Dolinovou, politickou komedii Presidenti se Zdeňkem Žákem či hořkou komedii Sladké plody reality s Jaromírem Noskem a Monikou Zoubkovou.

Zdroj a foto: www.strasnicke-divadlo.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *