Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Trend: Lidé si rádi připlatí za luxus a únik do přírody

Dávno pryč jsou doby, kdy se lidé vyrážející na dovolenou do přírody spokojili s levným ubytováním nebo přeplněnými hotely. Na vzestupu je opačný trend: stále více lidí touží načerpat klid z přírody, ale zároveň si chtějí dopřát veškerý možný luxus a neváhají si za něj připlatit.

„V poslední době pozorujeme jasný trend – lidé chtějí uniknout každodennímu shonu do nedotčené přírody, rádi si ale připlatí za hýčkání, například v podobě wellness nebo gastronomických služeb. A zpravidla také uvítají unikátní ubytování. Při nedávné rekonstrukci Spa hotelu Lanterna jsme tak mysleli i na to, abychom hostům mohli nabídnout jedinečné pokoje. Dnes si mohou vybírat z těch, které disponují vlastní vířivkou, saunou, krbem nebo vanou, z níž mají výhled do malebného údolí Beskyd,“ říká Tomáš Blabla, ředitel Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích s tím, že taková apartmá si volí především páry, které si chtějí užít skutečně nevšední dovolenou. „Rádi si pak dopřejí i snídani na pokoj, kterou nabízíme.“

Lekce jógy i půjčení elektrokol v ceně pobytu
Přes den si lidé rádi vyčistí hlavu při procházkách na horském vzduchu a využívají doplňkových služeb jako je třeba možnost půjčit si elektrokola. “Pro ty je u nás skvělý terén a neskutečné množství stezek všech úrovní. Naši hosté si mohou zdarma půjčit také hole na nordic walking, k nimž dostanou trasu značených okruhů. Do pozdního podzimu je oblíbený program Golf pro každého, kdy se zájemci vydají s průvodcem na golfové hřiště a ten jim během hodiny a půl vysvětlí základy tohoto sportu – zkusí si základní údery, chipování, patování i samotnou hru, a přitom se dozví spoustu zajímavostí. Pořádáme i pravidelné lekce aqua aerobiku a jógy,” upozorňuje Tomáš Blabla na to, že stoupá zájem o doplňkové sportovní služby, které bývají často v ceně pobytu.

Netradiční wellness centra
Po aktivním programu je více než žádoucí dopřát svalům odpočinek. Resort Valachy to umožňuje hned ve dvou wellness centrech – hosté Spa hotelu Lanterna mají vlastní L-Spa a zdarma i dopravu do nedalekého Wellness Horal s velkým saunovým světem a termálními bazény se slanou vodou vyhřívanou až na 36 °C.

“Lidé dnes mají zájem o wellness služby té nejvyšší úrovně, proto každý rok přicházíme s něčím novým. Nabízíme řadu procedur, masáží a beauty rituálů – klasických i exotických v podání terapeutů z Thajska, Filipín, Jávy nebo Indie. Velice oblíbené jsou pak u nás zejména na podzim a v zimě saunové rituály, které jsou přínosné pro zdraví i velmi silným zážitkem,” upřesňuje Tomáš Blabla.

Když restaurace, tak zážitková
Dalším trendem pak je zvýšená poptávka po unikátních gastronomických službách. “Toto směrování sledujeme dlouhodobě a hostům nabízíme pokrmy od snídaní po večeře, které obsahují trendy superpotraviny, ale zároveň myslíme na regionální kuchyni a máme skvělé dodavatele surovin z našeho okolí,” dodává Tomáš Blabla.

Gurmáni mohou navštívit zážitkovou restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna, která je ukázkou toho, jak si jídlo vychutnat všemi smysly. Těšit se tady můžete na degustační menu o šesti chodech snoubených s vybranými víny předních moravských vinařů. Šéfkuchař se svým týmem připravuje pokrmy z čerstvých a přednostně sezónních surovin. Ochutnat ovšem můžete také krajové speciality, které zde posouvají k mistrovským dílům. A chuťové zážitky umocní i designový interiér a nádherný výhled do malebného údolí.

“Pokud se hosté vrátí z procházky nebo se už nechali dostatečně hýčkat ve wellness centrech, a do večeře je ještě daleko, mohou si zpestřit odpoledne lehkou svačinkou. Jedná se o tzv. snack „Aperitivo moment“, což je v Česku pořád výjimečná služba, kterou většina hotelů nenabízí, u hostů je ale velmi oblíbená. Večeře nebo posezení u sklenky dobrého vína pak u nás pravidelně zpestřují živá hudební vystoupení,” uzavírá Tomáš Blabla.

Trend: Pobyt s přidanou hodnotou
Na popularitě v poslední době získávají zážitkové pobyty spojené s gastronomickými, sportovními či kulturními akcemi, ale také například s kurzy osobního rozvoje. Ve Spa hotelu Lanterna se na podzim můžete těšit na:
4. 10. Degustační večer s šéfkuchařem Pavlem Sapíkem
11. 10. Degustační večer s vinařstvím Kadrnka
19. 10. Galavečer s šéfkuchařem Tomášem Černým
14. 11. Noc bílých lanýžů
23. 11. Galavečer s šéfkuchařem Lukášem Hlaváčkem
27.–29. 11. Umění být zdráv s kouči Jitkou Ševčíkovou a Janem Vojáčkem
14. 12. Kurz etikety s Ladislavem Špačkem

Zdroj a foto: www.lanterna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *