Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Netradiční recepty ze světa chipsů

Bramborové chipsy mají všichni rádi. Jsou neodmyslitelnou součástí snad každé oslavy, dělají nám společnost při sledování televize. Napadlo vás ale někdy, že byste je mohly použít i při vaření? Zní vám to šíleně? Možná je na čase zbavit se zažitých stereotypů a zkusit experimentovat. Přinášíme vám proto pár receptů, které mohou posloužit jako inspirace k poznání tradičních chutí v netradičních podobách.

Chicken Lay’s strips
Obalované maso v kukuřičných lupíncích známe snad všichni, ale napadlo vás někdy obalit maso v bramborových chipsech? Že ne? Tak zkuste následující recept a třeba budete příjemně překvapeni.

Ingredience:
4 kuřecí prsa
Sůl, pepř
250 ml (1 hrnek) acidofilního mléka
2 sáčky chipsů Lay’s (příchuť zvolte podle vaší preference)

Postup:
S přípravou tohoto pokrmu je dobré začít den dopředu, aby se nám maso v marinádě pořádně rozleželo. Maso očistíme, osolíme a opepříme. Se solí raději opatrně. Nesmíme zapomenout, že chipsy jsou slané samy o sobě, a proto není nutné maso výrazně solit. Dbejme na to, abychom měli všechny plátky stejně vysoké, to kvůli propečení. Acidofilní mléko smícháme se stroužkem česneku, vzniklou směsí maso zalijeme a uložíme v uzavíratelné krabičce do lednice. Takto naložené maso necháme přes noc odpočívat. Následující den s pomocí kuchyňského robota rozdrtíme bramborové lupínky. Pokud nemáme robota, dáme lupínky do většího pytlíku a rozdrtíme je válečkem na těsto (stejně, jako se to dělá například u přípravy korpusu na cheesecake z máslových sušenek). Takto připravenou směs dáme do hlubší mísy. Z lednice vyndáme maso a jednotlivé plátky obalíme v rozdrcených chipsech. Obalené plátky pečeme v troubě na pekáčku vyloženém pečícím papírem anebo osmažíme na pánvi v oleji z každé strany do zlatova.

Burger Lay’s Bacon Chips
Burgery jsou vždy skvělá varianta pro rychlý oběd či večeři. Máme pro vás tip, jak si takovou pochoutku netradičně vylepšit.

Ingredience:
500 g mleté hovězí maso
4 sezamové bulky
Zelenina (podle chuti)
Dresink (podle chuti)
Sůl, pepř
Cibule
Chipsy Lay’s grilovaná slanina

Postup:
Nejprve nadrobno nakrájíme cibuli, kterou smícháme v míse s hovězím masem, osolíme, opepříme a směs důkladně prohněteme. Vytvoříme burgery, které následně grilujeme anebo smažíme na pánvi. Mezitím si pokrájíme zeleninu. Můžeme zvolit rajče, ledový salát, okurku, co má kdo rád. Bulky rozkrojíme, a pokud grilujeme, necháme je maličko opéct na grilu. V případě, že maso připravujeme na pánvi, bulky opečeme v troubě. Ale opatrně, jde nám o to, aby bylo pečivo křupavé, ne spálené. Když máme maso a bulky opečené, zeleninu nakrájenou, vrhneme se do sestavení celého burgeru. Tajemství tohoto receptu spočívá ve slaninových chipsech Lay’s, díky kterým se nemusíme nikterak zdržovat se smažením slaniny. Stačí k masu do bulky přidat hrst lupínků a je po starostech! Vyzkoušejte tuto variantu „slaninového“ burgeru. Budete překvapeni autentičností chuti! Použít můžete samozřejmě kteroukoliv jinou příchuť a svůj burger tak ozvláštnit podle svého. Výsledná chuť vás překvapí!

Brownies Lay’s chips
Kdo by nemiloval Brownies? Tento luxusní čokoládový dezert je známý v mnoha formách, ale kombinace se slanými chipsy je jistě netradiční. Nechme proto předsudky za dveřmi kuchyně a zkombinujme zdánlivě nezkombinovatelné.

Ingredience:
1 a ½ šálku hladké mouky
2 kávové lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
1 šálek másla
285 g hořké čokolády (min. 50%)
1 lžička holandského kakaa
2 a ¼ šálku cukru
½ lžičky vanilkového cukru
5 vajec
3 šálky rozdrcených bramborových lupínků Lay´s

Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme máslo, čokoládu a cukr. Takto vytvořenou směs necháme vychladnout. Mezitím v míse smícháme mouku, sůl, kakao, kypřící prášek, vejce a vanilkový cukr. Následně do směsi postupně vlíváme čokoládovou hmotu a mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto bez hrudek. Těsto nalijeme do vyššího pekáčku vyloženého pečícím papírem a navrch nasypeme rozdrcené Lay’s lupínky. Pečeme cca 30 minut na 180 –  250 °C (podle typu trouby). Dezert vychladíme a můžeme podávat. Tímto velmi netradičním dezertem jistě všechny minimálně překvapíte. A věřte, že pozitivně.

Zdroj: Lay’s

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *