Něco extra na silvestrovský stůl? To je povinnost!
Oslava Nového roku musí být něco extra. Má být ve znamení dobrého jídla a pití tak, aby následky oslav byly co nejpříjemnější. V každé rodině sice fungují jiné tradice, ale hojnost a štědrost mívají všechny slavnostní stoly společné. Vyzkoušejte tři zajímavé recepty, kterými příjemně překvapíte svoje hosty.
Kanapky s kapary a tuňákovou pěnou
Suroviny:
Máslo pomazánkové 100 g
Šalotka 1
Slané krekry dle potřeby
Kapary 2 lžíce
Tuňáková pěna EasySandwich 1 ks
Postup:
Pomazánkové máslo nechte zteplat na pokojovou teplotu. Přidejte tuňákovou pěnu a vyšlehejte. Potom zamíchejte lžičku drobně nakrájené šalotky a nasekané kapary. Namažte na slané krekry nebo pěnu ozdobně nastříkejte pomocí zdobičky. Ozdobte zbylými kapary a dejte na chvilku zatuhnout do lednice.
Zeleninové rolky plněné parmazánovou pěnou a pomazánkou s olivami
Suroviny:
Pomazánka EasySandwich s olivami Hamé 1 ks
Strouhaný parmazán 50 g
Šlehačka 200 g
Cuketa 2 ks
Postup:
Šlehačku a parmazán dejte do kastrůlku a za občasného míchání svařte, dokud se parmazán nerozpustí. Odstavte a nechte zchladnout. Potom úplně vychlaďte v lednici. Studenou parmazánovou směs ušlehejte jako klasickou šlehačku. Cuketu omyjte a širokou ostrou škrabkou seřízněte slabé plátky po celé délce cukety. Zbylé středy se semínky vyhoďte nebo použijte na další vaření. Plátky spařte horkou vodou a nechte vychladnout. Cuketové plátky osušte, naplňte paštikovou pomazánkou a parmazánovou pěnou a zarolujte.
Bellini – broskvové prosecco pro novoroční přípitek
Suroviny:
Broskve kompotové půlené Hamé 4 půlky
Prosecco 1 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Postup:
Broskve a citronovou šťávu vložte do mixéru a rozmixujte na hladkou kaši. Přelijte přes síto, aby se odstranily poslední pevné kousky. Do každé skleničky dejte 1–2 lžíce broskvového pyré a zalijte vychlazeným proseccem.
Pomerančová Bloody Maria
Suroviny:
Limetka 2 plátky
Pomerančová šťáva 3 lžíce
Tequilla 4 cl
Pepř mletý černý na ozdobu
Hrubá sůl na ozdobu
Rajčatová šťáva Otma Gurmán 2 lžíce
Tabasco dle chuti
Postup:
Okraj sklenice potřete šťávou z limety a obalte v soli. Sklenici naplňte ledem a odměřte do ní pomerančovou šťávu nebo džus, rajčatovou šťávu a tequillu. Přidejte ostrou omáčku a všechno promíchejte. Nad sklenicí jednou otočte mlýnkem na pepř, ozdobte plátkem limety a rovnou podávejte.
Zdroj: Hamé