Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Rozhovor se Zlatou Adamovskou, která hraje v novém filmu Ženy v běhu

Do kin vstoupí už 31. ledna nová česká komedie o ženách, které se nebojí vyběhnout štěstí naproti. Splní Věra (Zlata Adamovská) slib, který dala? Dozvíte se v kinech!

Nebála jste se trochu všeho toho běhání? Jaký je vlastně Váš vztah ke sportu?
Přiznám se, že nejsem sportovní typ. Dneska už sice běhá po ulicích spousta lidí, je to více méně módní záležitost, běh je ale pro mnohé především součástí zdravého životního stylu. Já ráda plavu nebo jezdím na kole, ale běhání mne nikdy nelákalo. Nicméně abych byla ve formě, začala jsem pár měsíců před natáčením trénovat. Musela jsem si často přivstat, protože v létě byla úmorná vedra a odpoledne bych uběhla sotva sto metrů. Ráno to bylo kolem dvou kilometrů.

Vaše Věra je takovou tou mámou, která do života svým dětem příliš nemluví. Jak to máte Vy? Také necháváte svým dětem volnost chybovat a přijít si na některé věci právě metodou omylu?
Stejně jako moje filmová Věra, svoje děti především miluji. Snažím se jim do života nemluvit, ale stejně se někdy neudržím a dávám jim tzv. dobré mateřské rady. Moje máma mi říkávala: „Jaké si to uděláš, takové to budeš mít“, a já jsem jí vděčná, že mi do života nikdy nemluvila, ačkoli měla nespočet příležitostí.

Není někdy těžké pozorovat, jak si děti „sahají na rozpálenou plotnu“?
Máte pravdu, jen se modlím, aby byly schopné se ze svých chyb poučit a neudělaly to podruhé. Zatím jsem s jejich životy spokojená, což není vůbec důležité. Hlavní je, aby byli spokojeni oni. Mají svoje představy o životě a já jim budu držet palce a samozřejmě pomáhat, pokud budou chtít.

Co rozhodlo, že jste na nabídku kývla?
V první řadě se mi líbil scénář, který napsal Martin Horský, jehož práci jako scénáristy jsem znala. Kromě samotného příběhu mně byla také sympatická moje role Věry, která je mi v mnohém podobná. Třeba tím, že když se k něčemu rozhodne, nepovolí. Navíc jde o komedii a ty mám ráda nejen jako herečka, ale i jako divák.

A jak se vám s Martinem spolupracovalo?
Byla to pro nás pro oba první společná práce a já jsem ráda, že jsem se setkala s náročným režisérem, který ví přesně co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane. Už po první schůzce nad scénářem jsem věděla, že mě ta spolupráce bude těšit, a to se taky stalo.

Na co byste pozvala diváky do kin? Na co se mají těšit?
Na to, že mě uvidí běhat, to se jim jen tak nepoštěstí! Určitě pak na milou rodinnou komedii, kde nebude chybět humor, emoce a radost ze života.

O filmu:
Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti.

Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti.

Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah…

Premiéra: 31.ledna 2019
Scénář a režie: Martin Horský
Producent: Tomáš Hoffman
Kamera: Jan Drnek
Střih: Ondřej Hokr
Výkonný producent: Jana Gospičová
Zvuk: Viktor Prášil, Michal Pajdiak
Architekt: Milan Býček
Výtvarník kostýmů: Jitka Kapička Fomínová
Umělecký maskér: Veronika Riehs

Hrají:
Zlata Adamovská – Věra
Tereza Kostková – Marcela
Veronika Khek Kubařová – Bára
Jenovéfa Boková – Kačka
Ondřej Vetchý – Karel
Vladimír Polívka – Vojta
Martin Hofmann – Josef
Boleslav Polívka – Jindřich
David Kraus – Jirka

Zdroj: Cinemart

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *