Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Ghí vás teď zahřeje dvakrát – v žaludku i u srdce

Společnost České Ghíčko, která pochází z Vysokého Mýta a vyrábí přepuštěné máslo ručně podle starých receptur, přišla s dobrým nápadem. U sklenic s ghí z limitované série nyní najdete originální dárky – výrobky klientů centra Berenika, které se stará o lidi s mentálním a přidruženým tělesným postižením. Nejspíš budete žasnout, jak krásné věci to jsou, a určitě vás bude hřát vědomí, že jste koupí ghí přispěli na dobrou věc.

„Začít spolupracovat s centrem Berenika, které se stará o lidi s mentálním a přidruženým tělesným postižením, vzniklo jako spontánní nápad na poradě. Zrovna jsme přemýšleli, jak využít sklenice, které nám leží ve skladu. Hned bylo jasné, že to bude něco charitativního. Protože centrum Berenika známe osobně – děti a klienty běžně potkáváme na ulici, chodíme k nim do kavárny, kupujeme u nich jejich výrobky – bylo rozhodnutí rychlé a jednoduché,“ vypráví o nápadu podpořit lokální organizaci Andrea Dostálová, zakladatelka společnosti České Ghíčko.

A jak konkrétně vypadá podpora a pomoc společnosti České Ghíčko centru Berenika? „Připravili jsme půllitrová balení ghí, která se budou prodávat výhradně se ziskem pro centrum Berenika. Tato balení budou k dispozici jen na našem e-shopu, v kavárně centra Berenika a také na stánku na Vánočním jarmarku. Je to jednoduché – my uvaříme máslo, klienti centra Berenika přidají dekorace, které vyrobí (a umějí opravdu nádherné!), a my je pak na sklenice navážeme,“ popisuje Andrea Dostálová s tím, že cena jednotlivých sklenic by měla být 250 Kč a z prodeje každé sklenice získá Centrum Berenika 100 Kč. Sklenice s ghí doplněné ručně vyrobenou dekorací některého z klientů Centra Berenika přicházejí do prodeje právě nyní…

První České Ghíčko
Ghí se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě, stejně nepostradatelnou ingrediencí jako třeba olivový olej. Má totiž mnoho skvělých vlastností – především báječně chutná a voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K, navíc je bez mléčné bílkoviny. Také se nemusí chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Ajurvéda považuje ghí za zásadní potravinu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu a dobré trávení. Darujete-li někomu ghí, znamená to, že myslíte na jeho zdraví a pohodu.

„Odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny získáváme čistý tuk obsahující celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů. V Českém Ghíčku přepouštíme máslo ručně v malých dávkách, stejně pak probíhá celá další jeho příprava až po plnění do sklenic a etiketování. Díky svým vlastnostem a složení je ghí velmi dobře stravitelné, podporuje vstřebávání živin, má regenerační účinky, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost. Pro své účinky na zdraví je dnes řazeno mezi superpotraviny,“ říká zakladatelka společnosti České Ghíčko.

Zdroj a foto: www.ceskeghicko.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *