Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití🎄 Vánoce

Novinky: Exkluzivní pití (ne)jen pod vánoční stromeček a na Silvestra

Vychutnejte si novinky vybraných chutí a vůní a ochutnejte některou z exkluzivních novinek.

Limitovaná edice Captain Morgan Gingerbread
Zahřejte se novinkou z přístavu Captain Morgan a objevte originální kombinaci svého oblíbeného rumu s příchutí tradičních perníčků. Proto, abyste se naladili na pohodovou vánoční atmosféru, není nutné zamazat celou kuchyň. Perníčky v originální tekuté podobě si můžete s přáteli vychutnat hned teď, a to jak v teplé, tak studené formě.

Vánoční edice Captain Morgan Gingerbread se odráží od chuti nejprodávanějšího importovaného rumu Captain Morgan Spiced Gold, kde navíc zvýrazňuje tóny skořice, badyánu, zázvoru a vanilky. Jemná kořenitá chuť vás potěší jak ve formě shotu, tak ve spojení se studeným i horkým jablečným džusem. Kdykoliv dostanete chuť, nalaďte se na vánoční notu v klidu a pohodě. Objem: 500 ml. Doporučená cena: 299,- Kč

Captain Morgan Gingerbread Apple

  • 4 cl Captain Morgan Gingerbread
  • 15 cl jablečného džusu
  • led
  • jablko, celá skořice nebo citron jako ozdoba

Captain Morgan Gingerbread Hot Apple

  • 4 cl Captain Morgan Gingerbread
  • 15 cl jablečného džusu
  • křížala, celá skořice nebo citron jako ozdoba

Prosecco Mionetto jako stylový dárek
Přemýšlíte, co darovat svým blízkým nejen k narozeninám, ale i třeba k nadcházejícím Vánocům? Lahev kvalitního Prosecca rozhodně nikoho neurazí, naopak vždy příjemně potěší. Prosecco Mionetto přichází na podzim se stylovou novinkou – dárkovým balením. Tady rozhodně nemůžete šlápnout vedle!

Prosecco z hroznů odrůdy Glera je charakteristické svou oblastí výroby. Mohou jej vyrábět pouze vinaři v severní Itálii v oblasti Veneto a Friuli Venezia Giulia. Produkce tradičního šumivého vína se stala chloubou regionu a proslula po celém světě. Špičkové Mionetto Prosecco D.O.C. Brut vyniká svou svěží chutí s tóny jablka a citrusů i jemným dlouhotrvajícím perlením. Mionetto je od roku 1887 symbolem kvalitního Prosecca a v současnosti je i nejoblíbenější značkou Prosecca v italské gastronomii. Doporučená maloobchodní cena Mionetto Prosecco D.O.C. Brut v dárkovém balení je 199 Kč. K dostání od listopadu 2019.

Becherovka, jak ji neznáme – nefiltrovaná!
Společnost Jan Becher Pernod Ricard uvádí na trh nový likér Nefiltrovaná Becherovka. Vynechání filtračního procesu jí dává výraznější chuť bylinek, lehké zakalení a zároveň jemnější chuť. Becherovka je tak první bylinný likér, který přináší na trh nefiltrovanou variantu.

Likér v barvě zlata 
Nefiltrovaná Becherovka je prémiový bylinný likér a jedinečný výrobek bez chemických konzervačních látek, barviv, či jiných umělých látek a emulgátorů. „Náš interní průzkum ukázal, že uvedení Nefiltrované Becherovky na trh je krok správným směrem – lidem chutná stejně nebo dokonce více, než Becherovka Original,“ komentuje ohlasy na novinku Jakub Loos, brand manager Becherovky. Nefiltrovaná Becherovka je vyrobena z čisté karlovarské vody, vysoce kvalitního lihu a tajné směsi bylin a koření. Má přirozenou a bohatou chuť, díky které je perfektní jak samotná, tak jako součást míchaného drinku. Obsah alkoholu je 38 %. Objem lahve je 0,5 l

Dozrál čas na nefiltr! 
Jak se liší Nefiltrovaná Becherovka od Becherovky Original? Především barvou a chutí – Nefiltrovaná Becherovka má zastřenou slámově žlutou barvu připomínající patinované zlato, má intenzivní bylinnou chuť a aroma, ale zároveň je pocitově velmi jemná. Jemnější chuť je dána absencí filtrování a při výrobě je třeba více péče a času, aby se při míchání dosáhlo subtilní vyvážené chuti. Vyrábí se v malých várkách, což zaručuje nejvyšší kontrolu výroby i kvalitu.

Nová tmavší lahev
Ikonický tvar lahve Becherovky v barvě jantarového skla poskytuje lepší ochranu před UV zářením a udržuje produkt čerstvý po dlouhou dobu. „Obal přináší silné spojení s autentickým, prémiovým a přírodním produktem,“ dodává k Nefiltrované Becherovce Jakub Loos.

Nadělte muži pod stromeček ověřenou kvalitu – Ballantine’s Finest
S blížícím se vánočním období si ženy začínají klást otázku, jaký dárek je pro muže tím nejlepším. Najít takový, jenž je pod vánočním stromečkem potěší, není vůbec snadné. Ať už se jedná o dárek pro partnera, tatínka nebo kamaráda, vedle rozhodně nesáhnou lahví kvalitní whisky. Tímto gentlemanským drinkem totiž nepohrdne žádný milovník kvalitního pití.

Skvělou volbou pro muže, kteří ocení kvalitu a vyváženou chuť, se tak stává skotská blended whisky Ballantine’s Finest. Díky téměř 200 let staré tajné receptuře si udržuje stále stejnou kvalitu. Za svou elegantní a rafinovanou směs více než čtyřiceti pečlivě vybraných whisky získala letos počtvrté v řadě nejvyšší ocenění ve Whisky Bible Jima Murraye v kategorii „Nejlepší skotská blended whisky na světě“.

I tento rok si každý může vybrat, zda jako dárek zvolí elegantní vánoční balení se dvěma skleničkami nebo samostatnou lahev ve žhavě rudém tubusu. Doporučená maloobchodní cena 399 Kč a 479 Kč

Limitovaná edice legendárního koňaku Hennessy Very Special
Argentinsko-španělská hvězda moderního umění Felipe Pantone ztvárnila nový design pro limitovanou edici koňaku Hennessy Very Special, nejpopulárnějšího koňaku světa. Autor při vytváření nového designu pracoval s podstatou naší doby – potřebou být neustále všude a v pohybu. Nové a neočekávané zážitky ve světě koňaku proto nazval „Remixování současnosti“. Hennessy Very Special je míchaný jedinečným způsobem z jednotlivých eaux-de-vie zrajících několik let v dubových sudech. Vychutnat si jej můžete čistý, s ledem nebo i v míchaném drinku, který podtrhne jeho jedinečný chuťový charakter. Speciální edice je navíc krásným dárkem pro vaše blízké či milovníky kvalitního a výběrového alkoholu. Limitovaná edice Hennessy very Special od Felipe Pantone je k dostání od září do vyprodání zásob v Makru a vybraných vinotékách za cenu od 700 Kč.

Klenot kolekce Hennessy – Paradis Imperial 2.0
Milovníci a sběratelé mohou jásat, na trh přichází opravdový skvost. Hennessy Paradis Imperial je výjimečný a moderní koňak, který symbolizuje předávání tradice značky Hennessy z jedné generace na druhou. Francouzské pokušení je namícháno z nejvzácnějších zásob této značky. Za zmínku stojí, že vytříbený a elegantní blend obsahuje eaux-de-vie staré 50 až 130 let a právem jej řadí mezi nejluxusnější koňaky světa. Francouzské pokušení zahalené do dechberoucí křišťálové lahve. Autor lahve, světový umělec Arik Levy, pro Hennessy Paradis Imperial vytvořil zdobnou karafu z pravého křišťálu. Nadčasový design karafy je uměním preciznosti, které je znatelné ve všech jejích pečlivě vybroušených křivkách. Paprsky světla dopadající na její obsah rozehrávají nekonečnou hru barev a odlesků, ve které karafa působí jako obří diamant. Unikátní dřevěný obal inspirovaný archivní knihou degustačních zápisů lze skutečně jako knihu otevřít. Dubové dřevo slouží jako odkaz na sudy a měděný pant připomíná měděný destilační kotel. Jedinečnost celého balení podtrhují zrcadlové vnitřní stěny balení.

Ikona šampaňského domu Dom Pérignon 2008 limitovaná edice od Lenny Kravitze
Ročníkové šampaňské Dom Pérignon 2008 kombinuje jedinečný charakter roku, ve kterém vzniklo, s nezaměnitelných charakterem šampaňského domu. Po osmi letech zpracování ve sklepích je synonymem dokonalé rovnováhy a harmonie. Neobyčejně komplexní víno s hedvábnou konzistencí má pozoruhodně dlouhou dochuť s lehkými podtóny kůry citrusových plodů. Jeho jedinečnost podtrhuje i roční produkce pouhých cca 2 mil. lahví. Dom Pérignon 2008 je dokonalou volbou pro výjimečné okamžiky. Dom Pérignon 2008 by Lenny Krawitz Blanc 75cl je v prodeji za cenu od 3 510 Kč.

Vlajková loď šampaňského domu Moët & Chandon
Impérial Brut oslavila letos 150 let od svého vzniku. Neročníkové šampaňské Moët & Chandon Impérial Brut spatřilo světlo světa přesně před 150 lety, v roce 1869 ve městečku Épernay, kraji Champagne na počest dlouholetého vztahu zakladatele šampaňského domu Moët & Chandon Jean-Remy Moëta s francouzskou císařskou rodinou. První zásilka Moët Impérial na císařský dvůr byla načasována tak, aby se shodovala s výročím narození Napoléona Bonaparteho. Od té doby se stal Moët Impérial nedílnou součástí svátečních momentů a oslav, stejně jako hrdým partnerem většiny událostí filmového světa a ceremonií na červeném koberci.  Na počest jubilea byla exkluzivně uvedena limitovaná edice tohoto ikonického blendu oděná v elegantní černé barvě. Moët & Chandon Impérial Brut 150th anniversary limited edition 75cl je k dostání od 850 Kč.

Veuve Clicquot La Grande Dame
Cuvée de Prestige je vlajkovou lodí šampaňského domu a na své označení Grande má oprávněný nárok. Veuve Clicquot La Grande Dame je směsí hroznů Chardonnay (31%) a Pinot Noir (69%) z révových keřů, které koupila madam Clicquot takřka před dvěma staletími, a které patří k nejproslulejším v oblasti Champagne. Nezaměnitelná ovocná, jemná chuť s plným tělem a minerálními tóny v dlouhém závěru charakterizuje to nejlepší, čeho se dá v místních sklepech dosáhnout.  Veuve Clicquot La Grande Dame 2008 75cl je k dostání od 2 620 Kč v luxusním dárkovém obalu.

Veuve Clicquot Brut
Nejen lahodnou chutí, ale i svým příběhem, etiketou, svými kreativními nápady se proslavilo toto šampaňské po celém světě.
Veuve Clicquot Brut je slavné „žluté“ šampaňské. Typické, dokonale vyvážené šampaňské tvořené Pinot Noir, které doplňuje elegantní Chardonnay a ucelený Pinot Meunier.  Harmonie ovocných chutí a vůní činí z tohoto šampaňského skvělého společníka na slavností příležitosti, ale i pro vychutnání příjemných chvilek.  Veuve Clicquot Brut 75cl v dárkovém balení pořídíte od 1 025 Kč.

Luxusní dárek pro náročné milovníky vín? Šumivé poklady z celé Evropy
Darujte partnerovi nebo blízkým výjimečný balíček plný exkluzivních šumivých vín, který bude skutečnou perlou pod vánočním stromkem. Šest vybraných lahví, po právu označených jako „Perly Evropy“, pochází ze světoznámých vinařských regionů.

Nechte se okouzlit širokou škálou chutí i vůní. Speciální dárkový set, obsahující prvotřídní šampaňské, sekty, cavu, crémant a prosecco, představuje vrchol evropského vinařského umění. Šumivé poklady pocházejí z těch nejvyhlášenějších regionů – Champagne a údolí Loiry ve Francii, z oblasti Cartizze v Itálii, regionu Penèdes ve Španělsku a tradičních vinařských oblastí v Německu a v České republice. Vyznačují se širokou rozmanitostí odrůd a terroiru, avšak jedno mají společné – vášeň pro dokonalost a jedinečný charakter šumivého vína.

Perly Evropy – 6 lahví s obsahem 0,75 l:

  • Bohemia Sekt Prestige Chardonnay brut
  • Alfred Gratien Clasique brut
  • Mionetto Cartizze D.O.C.G. Dry
  • Freixenet Cordon Negro Brut
  • Gratien & Meyer Crémant de Loire AOC
  • Fürst von Metternich Prestige-Cuvée Riesling Sekt B.A. Rheingau Brut

TIP: Skvělý dárek vytvoříte díky stylovému dřevěnému boxu, do něhož všechny lahve naskládáte. Doporučená MOC je 2 496 Kč. Zakoupíte jej pouze na www.osobnivinoteka.cz

Foto: archiv firem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *