Kefír: přírodní probiotikum

Fermentované mléčné výrobky v sobě skýtají mnoho prospěšných látek pro lidské tělo. Obsahují vápník, fosfor, vitaminy A, D nebo B a velký podíl bílkovin. Kysané mléčné výrobky navíc bojují za zdravou vnitřní mikroflóru a podporují správné trávení, posilují imunitu a štěpí mléčný cukr, s jehož trávením si mnoho lidí neumí poradit.

Kefír vzniká reakcí tzv. kefírového zrna s mlékem a obsahuje Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, prospěšné kvasinky a bakterie mléčného kvašení.

Díky kvasinkám dochází k tvorbě oxidu uhličitého (bublinek), tradiční kefír tudíž perlí a přezdívá se mu „mléčný šampus“. Nečekejte stejné pocity jako při pití opravdického šampusu, spíše pocítíte jemné perlení na jazyku.

Proč pít kefír?
– Je silným zdrojem probiotik.
– Je prevencí před množením rakovinotvorných buněk.
– Hubí škodlivé a podporuje množení prospěšných bakterií.
– Zvyšuje hustotu kostí a zpevňuje je.
– Pomáhá s intolerancí laktózy.
– Bojuje proti chronickým kožním potížím a kvasinkovým zánětům.
– Podporuje a zlepšuje sníženou imunitu.
– Je vhodný pro těhotné a kojící.

Fermentované mléčné produkty a Kefírové mléko nízkotučné si můžete spolu s dalším nákupem koupit na e-shopu Košík.cz za cenu 16,90 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.