Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

TechnologieZdraví

Mějte své zdraví stále pod kontrolou. S chytrými hodinkami Huawei můžete snadno sledovat i okysličenost krve

Svět se neustále zrychluje a hektický životní styl vyžaduje, aby se lidé ještě důsledněji starali o své zdraví. Ke zdravému životnímu stylu pomáhá například sledování krevního tlaku či srdeční frekvence, což už chytré hodinky běžně umí. Méně známou, ale přesto důležitou oblastí je také hladina kyslíku v krvi. Právě krevní saturaci budete mít s funkcí SpO2 v chytrých hodinkách od Huawei plně pod kontrolou.

Že jste o SpO2 ještě neslyšeli? Nevadí, rádi vám význam této užitečné zkratky přiblížíme. SpO2 je ukazatel saturace kyslíkem a představuje odhad hladiny kyslíku v krevním oběhu člověka. Proč bychom jej měli vlastně sledovat? Srdcem dospělého člověka projde průměrně zhruba 5 000 ml krve za minutu, přičemž asi pětinu z toho tvoří kyslík. Důležité je, že tělo nemůže správně fungovat, pokud je hladina kyslíku v krvi příliš nízká – tento stav se nazývá hypoxémie a může vést k vážným zdravotním problémům.

Standardní úroveň SpO2 je u zdravého člověka za normálních okolností mezi 90 a 100. Existuje jen velmi nízká šance, že hladina SpO2 překročí tuto hranici bez vnějšího přičinění (například kyslíkové terapie). Opak už ale může nastat mnohem snadněji.

Preventivní kontrola vašeho zdraví
Kdy se riziko hypoxémie zvyšuje? Nejde o zdaleka ojedinělé situace – jako zářný rizikový případ stačí zmínit lidi, kteří pracují pod enormním vytížením a musejí se vyrovnávat se stresem. Problémy s okysličeností krve ale mohou mít i starší osoby nebo třeba hlasitě chrápající lidé. Komplikace může přinést také pobyt ve vysokých nadmořských výškách.

Kromě vnějších příčin může hypoxémii způsobovat nedostatečná funkce plic nebo onemocnění kardiovaskulárního aparátu. Pravidelná kontrola SpO2 je i proto důležitá během současné pandemie, kdy bychom měli věnovat zvýšenou pozornost našemu zdraví.

Proto stojí za to sáhnout po hodinkách Huawei Watch GT 2 Pro, Watch Fit nebo Watch GT 2e, které všechny podporují sledování SpO2 a mají jeho úroveň neustále pod kontrolou.

Snadná aktivace i ovládání
Teď už víte, proč je monitorování SpO2 důležité, takže přichází nejvyšší čas ho na zařízeních Huawei otestovat. Chcete-li spustit tuto speciální funkci, stačí se držet několika jednoduchých kroků:

Krok 1: Držte nehybně ruku, pevně utáhněte řemínek a ujistěte se, že displej směřuje nahoru.
Krok 2: Vyhledejte v hodinkách funkci SpO2 a poté ji spusťte, společně s měřením. To nebude trvat déle než minutu.

Měření SpO2 funguje na wearables od Huawei velice přesně, u modelu Huawei Watch GT 2 Pro ovšem dostává zcela nový rozměr. Tyto hodinky totiž umožňují uživateli nepřetržitě monitorovat saturaci krve kyslíkem 24 hodin denně, efektivitu zvyšuje nadstandardně dlouhá výdrž baterie. Hodinky rovněž upozorní uživatele v případě, kdy se úroveň SpO2 nachází mimo zdravou normu.

S hodinkami Huawei Watch GT 2 Pro lze provádět měření automaticky. Vše, co musíte udělat, je spustit funkci v aplikaci Huawei Health. Dále následujte tyto jednoduché kroky:

Krok 1: Otevřete aplikaci Huawei Health
Krok 2: Zvolte „Zařízení“ ve spodní liště a poté klikněte na ikonu aktuálně používaného zařízení ze seznamu
Krok 3: Vyberte „Monitorování zdraví“ a poté „Automatické měření SpO2“
Krok 4: Posunutím doprava aktivujte funkci

A je to! Nyní se můžete podívat na dostupné statistiky a ujistit se, že jsou na standardní úrovni. Stačí kliknout na zelený graf SpO2 zobrazený mezi ostatními zdravotními údaji dostupnými v aplikaci. Díky tomu si zobrazíte podrobnější ukazatele a zkontrolujete výsledek v rámci dne, týdne, měsíce nebo dokonce roku. Tato data se zobrazí také na ciferníku vašich chytrých hodinek Huawei.

Kompatibilita se systémy iOS a Android
Pokud chcete funkci měření SpO2 společnosti Huawei využívat také na zařízeních jiných značek se systémy iOS nebo Android, potěšíme vás – jde to bez problému. Jak na to?

U zařízení Android stačí naskenovat QR kód z obalu zařízení Huawei, z obchodu Huawei AppGallery nebo pomocí obchodu Google Play.

Co se týče uživatelů iOS, zákazníci s Huawei Watch GT 2 Pro mohou tato zařízení snadno a bezpečně spárovat pomocí aplikace Huawei Health dostupné na AppGallery.

Užitečný dárek pro sebe i blízké
Monitorování zdravotního stavu je důležité po celý rok, v současné situaci však na důležitosti ještě přibývá. Přemýšlíte, čím obdarovat své blízké? Vánoční nabídka společnosti Huawei vás určitě inspiruje. Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Zdroj a foto: https://consumer.huawei.com/cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *