Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

První dojem krásných rukou

Ruce jsou naší vizitkou a často o nás hovoří nejen styl podání ruky, ale také jejich vzhled. Ten odráží nejen náš věk, ale i péči, kterou jim věnujeme, nebo v horším případě nevěnujeme. Stárnutí není vítáno žádnou z nás a přibývající věk se na našich rukou vždy odrazí.

Právě ruce mnohdy prozradí věk i u žen, které si dopomáhají k udržení mladistvého věku kosmetickými vymoženostmi dnešní doby. Na péči o ruce však bohužel často zapomínáme a podceňujeme ji. Věnujete stejnou pozornost jako své pleti také rukám? Pokud nikoliv, tak vás následující řádky možná přesvědčí, abyste začala.

Působení vnějších i vnitřních vlivů
Ruce a jejich jemnou pokožku vystavujeme každý den mnoha nepříznivým vlivům, jako je změna teplot, mráz, vítr, chemické prostředky, ale i častému mytí rukou a používání dezinfekce. Všechny tyto chemické a fyzikální faktory mohou způsobit na rukou alergické reakce, plísně, vysušení či popraskání. Právě vysušené a popraskané ruce trápí nemálo žen. Kůže s přibývajícím věkem ztrácí vlhkost a tím i pružnost a z vnějšího prostředí dochází k průniku škodlivin a různých alergenů. Ochrana a prevence je u rukou v důsledku všech těchto vlivů opravdu důležitá. Na pomoc si můžeme vybrat z nespočtu kosmetických prostředků či přírodních zdrojů, jakými jsou například blahodárné oleje.

Mytí rukou bez úhony
Mytí rukou je základ, to jsme se učili již od dětství všichni. Avšak dnešní doba je na čištění rukou ještě náročnější a naše pokožka je tak vystavována nejen častému mytí, ale také dezinfekčním prostředkům. Nyní je tedy důležitější více než kdy dříve vybírat prostředky k mytí rukou pečlivě a volit ty, které poskytují nejen očistu, ale také šetrnou péči bez parabenů. Svoji roli hraje i teplota vody, kdy extrémy, jako příliš horká, či příliš studená voda, pokožce nesvědčí. Naučte se ruce hýčkat vlažnou vodou s použitím jemného mýdla a vaše ruce to zaručeně ocení.

Hydratujeme a vyživujeme
Základem krásné pokožky a mladistvého vzhledu je hydratace. Jak praví kráska z Tchajwanu, Lure Hsu, která ve svých 44 letech vypadá na 25letou školačku, tajemstvím její krásy a mladistvého vzhledu je vypít hodně vody a jíst čerstvou zeleninu. Její pokožka zůstává díky tomu stále hydratovaná a svěží. Hydrataci rukám dopřejeme také pomocí kvalitních krémů, emulzí či olejů. Z olejů můžeme sáhnout klidně do vlastní kuchyně a každý večer rukám dopřát zábal v olivovém či kokosovém oleji. Olej lehce zahřejeme, nalijeme do misky a ruce v něm necháme namočeny alespoň po dobu 10-15 minut. Pokud večer rádi trávíte u televize, je to ideální čas, který k olejové lázni rukou využít. Nevyhovuje-li vám tekutá konzistence a pocit mastnoty, můžete sáhnout po vhodném hydratačním krému či balzámu s měsíčkem lékařským. Ruce si před spaním hojně natřete, zabalte do bavlněných rukavic a nechte působit přes noc. Za tuto pravidelnou péči se vám velmi rychle odvděčí krásnější, jemnější a zářivější pokožkou. Patříte-li mezi ty, kteří odmítají k uklízení používat ochranné rukavice, měla byste jejich použití zvážit. Pokožce rukou styk s chemickými prostředky vůbec nesvědčí a měla byste jej omezit.

Nezapomínejte na nehty
Krásné ruce nejsou však jen o pokožce, ale i hezkých nehtech. Nevzhledné a zanedbané nehty vytvoří stejně špatný dojem jako špinavé boty, a o to žádná z nás nestojí. Péči o nehty svěřujme buď odborníkům, tedy manikérce, nebo se snažme o jejich úpravu v domácích podmínkách. Jelikož nyní doba profesionální péči příliš nenahrává, jsme většina odkázána na vlastní domácí péči. Základem jsou čisté a upravené nehty. Nehty pravidelně upravujeme pilníkem a ideálně ošetřujeme ochranným vyživujícím lakem a olejíčky. Z kosmetického hlediska je již na vás, zda upřednostníme přirozený vzhled či barevnou úpravu laky či gely. Pokud jste zvyklá na umělé nehty, věřte, že i vaše ruce ocení odpočinek od neustálého lepení a broušení a vyzkoušet můžete třeba gelové laky, které budou k nehtům mnohem šetrnější.

Tipy:
Tekuté mýdlo AUTHENTIC toya® AROMA cranberries & nectarine dopřeje vašim rukám čistotu a jemnou péči bez parabenů. Příjemně vás překvapí kouzelná vůně brusinky s nektarinkou. K dostání je balení s dávkovačem i praktická náhradní náplň. Tekuté mýdlo 400 ml za 59 Kč a náhradní náplň 600 ml za 69 Kč zakoupíte v prodejnách Ahold, Globus, Terno, COOP, Hruška, Enapo, Čepos, Flosman – FLOP, Tamda, v síti nezávislých prodejen a e-shop Balshop.

Gelový lak na nehty Eveline Cosmetics Nail Therapy Professional bez užití UV/LED lampy zajišťuje nádhernou manikúru, nesmírně odolnou vůči oděru a odprýskávání barvy. Zakoupíte za 99 Kč na www.notino.cz

Vyživující a obnovující krém na ruce Natura Siberica Alladale obsahuje například olivový olej nebo výtažky z divokého skotského bodláku a sibiřské rhodioly. Poskytne pokožce intenzivní hydrataci, podpoří její přirozenou pevnost a pružnost a také ji díky obsahu přírodních olejů dodá jemnost a hebkost. Krém (75 ml) je k zakoupení na www.biooo.cz za 129 Kč.

Foto: archiv firem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *