Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

Sluníčko a k tomu mráz? Dejte si #pozornapusu

Alpské sluníčko je teď na nějakou chvilku v nedohlednu, ale také české sluneční paprsky umí pozlobit. Nezapomínejte na péči o své rty, protože slunce spojené s teplotami, které se stále drží u nuly, jsou zdviženým prstem, který říká „Pozor na pusu!.“

Chraňte rty před mrazem, sluncem i popraskáním
Rty nemají žádnou ochrannou membránu, která by zabraňovala jejich poškození. Proto je tolik důležité pokožce na našich ústech pravidelně házet pomocné laso v podobě balzámů na rty. České ženy si tento fakt uvědomují a hned 85 % z nich si své rty natře minimálně jednou denně. 8 z 10 Čechů oproti tomu po balzámu na rty sahá až ve chvíli, kdy je rty pálí, svědí nebo už jsou poraněné.

Speciální hojivé látky jako jsou eukalyptus, mentol a kafr obsahuje balzám na rty Blistex MedPlus®. Ten ulevuje od bolesti při popraskaných nebo vysušených rtech, současně uleví také při výskytu oparu.

Jeden z nejčastějších karcinomů vzniká na rtech
O tom, že bychom se při pobytu na slunci měli namazat krémem na opalování, ví každé malé dítě. Velká část z nás si ale myslí, že naše rty ochranu nepotřebují. A netýká se to jen mužské části populace, ale překvapivě také žen. Při pobytu na slunci nepoužívá balzám na rty s ochranným UV faktorem 7 z 10 pánů, ale také hned polovina dam.

Naše rty jsou přitom orgánem, který je k poškození sluncem z celého těla nejnáchylnější. Proto naše rty potřebují každodenní ochranu před UV zářením stejně jako náš obličej nebo další části těla, která vystavujeme slunci. Rty jsou navíc částí těla, kde hrozí jedno z nejvyšších rizik karcinomu. A jak víme, kožní nádory si v České republice drží nechvalně známou první příčku mezi karcinogenními onemocněními.

Před sluníčkem naše rty dobře ochrání Blistex ULTRA SPF 50+. Složení balzámu zanechá rty hydratované, chrání je před chladem a větrem a nabízí filtr SPF 50+ proti UVA a UVB slunečním paprskům.

Foto: Blistex

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *