Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

TIERRA VERDE provází na cestě k zero waste životu

V TIERRA VERDE vyvíjí, vyrábí a přináší ekologické alternativy produktů, které se běžně vyskytují v každé domácnosti. Zamýšlí se nad dopadem lidského chování na zdraví a celou naši planetu. Hledají takové možnosti, aby došlo ke snížení těchto dopadů. Je zbytečné používat jednorázové pomůcky a zatěžovat životní prostředí. Zejména když k nim existuje alternativa. Ta může být nejen ekologická, ale i velmi praktická a pěkná.

Planetu máme jenom jednu a měli bychom se k ní chovat s láskou a respektem. Každý může začít sám u sebe a v takovém okamžiku je důležitý záměr. Když budeme vědět, proč to děláme, nebude tak těžké změnit naše návyky a začít se chovat více zodpovědně. Představujeme vám několik tipů, jak nahradit jednorázové produkty za takové, které vám budou dobře sloužit i opakovaně.

  • Síťový sáček z bio bavlny na ovoce a zeleninu – do tohoto sáčku z certifikované bio bavlny můžete v obchodě nakupovat a doma v něm ovoce a zeleninu rovnou skladovat. K dostání je v různých velikostech a je schválený Státním zdravotním ústavem na použití pro potraviny. Cena sáčku od 57,- Kč.
  • Svačinová dóza z nerez oceli s klipem – tyto dózy si díky jejich nízké hmotnosti rychle oblíbíte. Jsou vyrobené z odolného materiálu, a proto vám budou sloužit dlouhé roky. Ideální na svačinky ať už do školy, práce nebo na výlety. Víka dóz jsou opatřena silikonovým těsněním a pevným klipem. Cena od 296,- Kč.
  • Voskovaný ubrousek – ekologická alternativa igelitových sáčků, potravinových fólií a alobalu. Bavlněné voskované ubrousky výborně drží tvar, jsou omyvatelné, skladné a opakovaně použitelné. Obsahují včelí vosk, který má přirozeně konzervační a antibakteriální účinky. K dostání jsou v různých velikostech. Cena balení po 10 kusech od 739,- Kč.
  • Skleněná lahev na vodu 0,5l – tato elegantní minimalistická lahev se výborně hodí na vodu, ale i jakýkoliv jiný nápoj. Je vyrobena z kvalitního českého borosilikátového skla, které odolává teplotním výkyvům. Můžete si do ní tedy nalít i čaj, džus s kostkami ledu nebo perlivý nápoj. Sklo na rozdíl od plastu neabsorbuje žádné pachy a voda ze skla prostě chutná nejlépe. Láhev má ergonomický tvar, takže padne skvěle do ruky. Díky širokému hrdlu se i snadno vymývá. Můžete ji dát klidně do myčky, jenom dřevěné víčko je třeba umýt ručně. Cena lahve 349,- Kč.
  • Sada nerezových brček s kartáčkem – nerezová brčka na pití jsou odolná, nerozbitná, snadno se čistí a vydrží vám věčnost. Díky nim si můžete vychutnávat vaše oblíbené nápoje doma nebo si je nosit s sebou do baru, kavárny, restaurace a ušetřit tak spoustu zbytečných plastových brček na jedno použití. V sadě najdete rovné brčko, zahnuté brčko a širší brčko na smoothie, kartáček na čištění, a ještě bavlněný cestovní obal. Cena sady 165,- Kč.
  • Kapsa na uchování zeleniny z bambusu a bio bavlny – kapsa z bambusového froté se hodí zejména na uchovávání kořenové a listové zeleniny. Zelenina v ní zůstane čerstvá násobně déle než při jiném druhu skladování. Kapsa se nejprve namočí do vody a vyždímá, aby z ní nekapala voda. Poté do ní vložíme zeleninu a dáme do lednice. Kapsa musí zůstat po celou dobu mokrá, takže ji v lednici kontrolujeme a v případě potřeby navlhčíme. Vyšší cena této kapsy je dána unikátností materiálu, ze kterého je vyrobena. Cena za kapsu od 320,- Kč.
  • Síťovka z bio bavlny s dlouhým uchem – praktická taška přes rameno. Je lehká, hodně unese a dlouho vydrží. Je to ideální náhrada za jednorázové igelitové tašky, které často nepřežijí ani cestu z obchodu domů. Unese až 10 kg! K dostání je v několika krásných barevných provedeních. Cena síťovky 139,- Kč.

Zdroj a foto: www.tierraverde.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *