Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Letní recepty od Skyru z Bohušovic

Bohušovický SKYR se uplatní nejen jako zdravá svačina nabitá bílkovinami, ale také jako ingredience ve studené i teplé kuchyni. Pojďte s námi ochutnat mražené skyrové jednohubky, křupavé kuřecí paličky nebo zdravý cizrnový salátek.

Mražené SKYR jednohubky
Ingredience:
1 bohušovický SKYR borůvka
1 lžíce medu
100 g borůvek
100 g mandlí

Postup:
Promícháme borůvky a nasekané mandle. Dáme je do silikonových košíčků a zalijeme smíchaným SKYREM a medem. Poté košíčky zhruba na dvě hodiny, do ztuhnutí, zamrazíme.

Kuřecí paličky ve SKYRU
Ingredience:
140 g bohušovického SKYRU natur
3 stroužky česneku
Čerstvá petržel
Šťáva z půlky citronu
500 g kuřecích paliček (nebo stehenních řízků)
Sůl
Strouhanka na obalení
Máslo na pečení

Postup:
SKYR dáme do mísy a přidáme nadrobno nakrájený česnek a petrželku. Přidáme i citronovou šťávu a vše promícháme. Opláchneme kuřecí maso, osušíme jej a posolíme. Do další misky dáme strouhanku, zlehka ji osolíme a promícháme. Kousky masa nejdříve obalujeme ve skyrové marinádě a poté ve strouhance. Obalené kousky rovnoměrně vložíme do pekáčku a na vrch každého dáme silnější plátek másla. Zapékací misku zakryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu. Jakmile je maso zlaté, podáváme teplé s přílohou, pečivem nebo zeleninou. Vynikající je i studené, nakrájené na plátky jako party pochutina.

Cizrnový salátek se SKYREM
Ingredience:
140 g bohušovického SKYRU natur
1 plechovka konzervované cizrny
1 rajče
1 mrkev
4 lžíce petrželky nebo koriandru
Sůl
Pepř
Kmín drcený
Chilli
1 lžíce olivového oleje

Postup:
V míse smícháme cizrnu, nadrobno nakrájené rajče, mrkev, bylinky, olivový olej a špetku od každého koření. Na dno misek dáme trochu SKYRU, poté směs zeleniny, a nakonec ještě lžičku SKYRU. Salátek je vynikající jako příloha, ale může posloužit i jako osvěžující a zdravá svačinka.

Zdroj a foto: SKYR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *