Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Celoroční grilovací sezóna s kontaktními grily Sage

Grilovací sezóna je v letních měsících v plném proudu. S kontaktními grily Sage však její trvání není nijak omezené, a tak můžete grilovat po celý rok. Při výběru se určitě zaměřte na konstrukci grilu a grilovací desky. Pokud rádi a často grilujete, určitě si zvolte gril, který má vychytávky, jako jsou teplotní sonda, digitální displej či zvukový signál, který vám dá vědět, že je gril již perfektně nahřátý.

Gril i BBQ
Možnost grilovat po celý rok přímo ve své kuchyni ocení nejeden vášnivý kuchař. Kontaktní gril Sage BGR 820 se stane vaší pravou rukou. Hned ráno s ním můžete zapéct snídaňové tousty, k obědu potom ugrilovat rybu. Při přípravě večeře využijte unikátní konstrukci, která umožňuje použití nejen ve formě kontaktního grilu, ale i jako otevřeného BBQ grilu, a uspořádejte perfektní grilovačku i pro sousedy. A čím ještě vyniká elektrický BBQ gril s displejem Sage BGR 820? Jeho grilovací desky jsou opatřeny speciální nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium. Spodní deska je nastavitelná tak, aby odváděla přebytečný tuk do odkapávací misky, a výšku horní desky můžete také upravit podle vašich potřeb. Navíc je můžete jednoduše vyjmout pomocí tlačítek, zaměnit spodní grilovací desku za horní, nebo vložit do myčky na nádobí a umýt. Na podsvíceném LCD displeji pak lze kontrolovat teplotu v rozsahu 160–230 °C a časovač.

Perfektně propečený steak
Pro ty, kdo si čas od času chtějí dopřát perfektně propečený steak, je zde chytrý kontaktní gril Sage BGR840 Smart. Disponuje všemi výše uvedenými vlastnostmi, vychytávkami a technologiemi. Navíc je ještě vybaven teplotní sondou. Při přípravě můžete v nastavení vybrat typ masa – hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí nebo ryby – a ještě k tomu typ úpravy steaku – od krvavého až po propečený. Sonda pak sama rozezná, kdy je maso připravené právě podle vašich preferencí. Za zmínku stojí určitě i funkce „rest meat“, která nechá maso odpočinout, a tím zajistí, že budete servírovat nejen perfektně propečený, ale i šťavnatý kus masa.

Snadná údržba
Lahodné grilované maso, zeleninu, sendviče a další pokrmy vám umožní připravit elektrický kontaktní gril Sage BGR 820. Jde o jednoduchou, a přitom vysoce kvalitní volbu. Nastavení teploty se pohybuje mezi 180–220 °C. Pokud se chystáte gril používat často, určitě oceníte snadnou a rychlou údržbu. Gril je složen z vyjímatelných grilovacích desek s povrchovou úpravou Quantanium, která je nepřilnavá. Desky je možné omývat jak pod proudem tekoucí vody, tak i v myčce na nádobí.  Odkapávací misku na šťávu  lze jediným pohybem vyjmout a snadno vyčistit, kdykoli budete potřebovat.

Portobello burger
Portobello burger je stále v kurzu! Připravit si ho můžete hned v několika verzích. Pro vegetariány pouze s grilovaným kloboučkem portobello žampionu. V bezlepkové verzi, pro milovníky low carb nebo paleo stravy s portobello žampiony místo housky. A právě tuto variantu jsme zvolili my. Ochutnat ji však doporučujeme naprosto každému. Skvěle šťavnaté a chutné portobello v kombinaci s plackou z mletého hovězího masa je totiž úžasné.

S přípravou nám pomohl chytrý gril se sondou Sage BGR840. Gril je z naprosté většiny vyrobený z prvotřídní nerezové oceli, která umožňuje snadnou údržbu. Ovládá se pomocí dvojice otočných přepínačů, tlačítek a přehledného podsvíceného LCD displeje, který informuje o všech důležitých parametrech. Gril pracuje s příkonem 2 400 W. Grilovací desky o rozměrech 34 × 26 cm umožňují připravovat i více porcí masa nebo právě kombinaci masa a portobello žampionů najednou. Specialitou tohoto modelu je integrovaná teplotní sonda, kterou můžete využít k docílení perfektně propečené placky z hovězího masa. Po zabodnutí do připravované placky bude gril monitorovat její teplotu a míru propečení, takže připraví maso přesně podle vašich představ.

počet – 4 ks
náročnost – jednoduché
doba přípravy – cca 0,5 hodiny

Suroviny na burger:
8 velkých portobello žampionů
cca 400 g mletého hovězího (4 ks)
sůl
pepř
2 ks velkých rajčat
vanička mix zeleninového salátu
1 velká červená cibule
2 lžíce sezamových semínek

Suroviny na dip:
150 g zakysané smetany
hrst nasekané pažitky
sůl

Postup přípravy na portobello burger:
Nejprve si připravte dip a veškerou zeleninu na burger. Zakysanou smetanu smíchejte s nasekanou pažitkou a špetkou soli. Důkladně promíchejte a dejte odležet do lednice. Rajčata a červenou cibuli si očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Rozehřejte si kontaktní gril SAGE THE SMART GRILL™ na 200 °C. Teplotu nastavíte kruhovým ovladačem PLATE TEMP. Výšku plotýnek nastavte na LOCK a čekejte, než zazní zvukový signál a na displeji přestane blikat vámi zvolená teplota. Mezitím, co se gril rozehřívá, si připravte žampiony a maso. Žampiony zbavte nožiček a osolte je z obou stran. Maso si rozdělte na čtyři díly a vytvarujte si placky. Osolte a opepřete je z každé strany. Jakmile je gril rozehřátý, vložte připravené maso a žampiony. Aby bylo vše co nejvíce propečené, nechte nastavenou výšku plotýnky na stupni OPEN. Burgery grilujte přibližně –tři až čtyři minuty z každé strany. Až bude maso hotové, dejte jej odpočívat a žampiony grilujte ještě další dvě minuty. V momentě, kdy jsou žampiony opečené, můžete začít s kompletací burgeru. Na vnitřní stranu klobouku žampionu dejte menší hrst zeleného salátu, poté pár koleček rajčete, na maso zhruba jednu velkou lžíci připraveného dipu, znovu salát, kolečka červené cibule a klobouk žampionu. Na závěr vrchní část žampionu posypte sezamovými semínky a celý burger zpevněte párátkem.

O značce Sage:
Sage je evropskou značkou společnosti Breville, jejíž produkty se prodávají ve více než 50 zemích světa. Australská Breville Groupe je celosvětově známá díky vlastnímu vývoji malých kuchyňských spotřebičů nejvyšší kvality, vyznačující se dlouhou životností a skvělým uživatelským komfortem. Historie Brevillu se začala psát v roce 1932 a této společnosti vděčíme například za tzv. sendvič-toaster, který vyvinul jako první výrobce na světě. Po jeho uvedení na trh v roce 1974 se jenom v Austrálii prodalo 400 000 kusů.

Na český trh značka Sage vstoupila v roce 2018 a postupně na něj uvede produkty zaměřené na přípravu kávy – espressa, mlýnky, pěniče; grilování – grily, smoking gun; odšťavňování – odšťavňovače, smoothie nebo přípravu potravin – roboty, mixéry, food procesory. Díky vlastnímu návrhu a náročnému testování bude možné u všech spotřebičů rozšířit záruku na tři roky. Pro Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Polsko je značka Sage zastupována exkluzivně společností Fast ČR, patřící mezi největší regionální distributory domácích spotřebičů.

Zdroj: www.sagecz.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *