Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Ořechový koláč s jablky

Dozrál čas na zpracování sklizně jablek a ořechů. Upečte si lahodný ořechový koláč s jablky.

Časová náročnost: 60 minut

Suroviny na těsto:
300 g špaldové celozrnné mouky Pernerka
200 g mletých oříšků (vlašské, mandle …)
1x prášek do pečiva
100 g cukru
250 g hery máslové,  pokojové teploty nakrájené na kostky
3 jablka nakrájená na malé kostičky (můžete klidně nastrouhat)

Suroviny na náplň:
4 bílky
100 g cukru

Postup:
Nejprve smícháme všechny suroviny na korpus a vytvoříme hladké těsto. Těsto rozdělíme na dvě části. 1/3  těsta zabalíme do potravinářské folie a dáme do mrazáku, zbytek těsta zabalíme a dáme do lednice na jednu hodinu. Těsto z lednice použijeme na spodek korpusu. Vyválíme plát a dáme do koláčové formy o průměru 27 cm, případně těsto do formu ručně upěchujeme. Na těsto poklademe jablka a na jablíčka tuhý vyšlehaný sníh ze 4 bílků a cukru. Nakonec použijeme těsto z mrazáku, které nastrouháme navrch koláče. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 35 minut a hlídáme.

TIP – Celozrnná špaldová mouka Pernerka
Vyzkoušejte pečení s jemně mletou celozrnnou špaldovou moukou Pernerka. Pokrmům dodá jemně oříškovou chuť a lze ji přitom používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit. Celozrnná špaldová hladká mouka Pernerka je připravena unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti.

Zdroj a foto: www.pernerka.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *