Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Polévka z pečeného celeru se žampiony

Polévky se v posledních letech vrátily zase do kurzu. Není se čemu divit. Jsou jednoduché na přípravu a v jednom hrnci můžeme připravit velké množství, které vydrží i několik dní. A přesně taková je naše polévka z pečeného celeru se žampiony a stroužkem česneku, kterou jsme zvýraznili trochou bílého vína a zjemnili smetanou. Perfektně funguje také jako hlavní obědový chod nebo lehká večeře. Jak docílíte té nejlepší chuti? Nejen vařením s láskou, ale také výběrem kvalitních surovin označených logy kvality, jako jsou např. Klasa, BIO a Regionální potravina.

Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: *

Ingredience:
900 ml zeleninového vývaru
250 ml smetany
300 g celeru
150 g brambor
140 cibule
60 g másla
25 g cukru krupice
1 stroužek česneku
1 dl bílého vína
200 g žampionů
sůl
pepř

Postup:
Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme na plech. Osolíme a přidáme česnek a cukr. Pečeme v troubě na 160 °C cca 25 min. Cibuli a brambory nakrájíme na kostky a orestujeme do zlatova. Zalijeme bílým vínem a svaříme. Přidáme pečený celer, zeleninový vývar, smetanu a vaříme na mírném plamenu cca 30 min. Rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme máslem. Přidáme na kousky orestované žampiony na másle.

Zdroj a foto: Akademie kvality

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *