Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

První díl očekávané minisérie Případ Roubal režisérky Terezy Kopáčové bude exkluzivně na Voyo uveden již zítra

Voyo otevírá zcela novou kapitolu vlastní tvorby pod značkou Voyo Originál. První minisérií, která bude exkluzivně uvedena pouze na Voyo, se stane Případ Roubal. Pod režijní taktovkou Terezy Kopáčové se objeví Hynek Čermák v hlavní roli sériového vraha Ivana Roubala.

Případ Roubal je úvodním projektem značky Voyo Originál. Ta bude uvádět především autentické příběhy se silnými tématy, která rezonovala a stále rezonují společností. Pokud tedy diváci nezažili ‚divoké devadesátky‘ na vlastní kůži, stačí se na jméno Ivan Roubal zeptat pamětníků. Nyní na motivy života a skutků jednoho z nejbrutálnějších vrahů naší porevoluční historie vznikla minisérie Případ Roubal.

Ivan Roubal byl solitérem. Nebyl součástí žádného zločinného spolčení, s nikým nespřádal plány, nikdo mu nekryl záda, přesto se stal jedním z nejvýraznějších zločinců své doby. Vraždil sám, často bez závažnějších pohnutek či hlubších motivů, jeho brutální činy většinou poháněly jen osobní msta či nesympatie. A to jeho postavu a trestné činy dělá ještě děsivějšími.

V Případu Roubal hraje česká herecká špička.  Jako sériový vrah se představí Hynek Čermák„Absolutní profesionál! Nevím, jestli studoval herectví v Moskvě, ale vypadá to, jako by dokonale ovládal Stanislavského metodu herecké práce. Umí se vžít do postavy takovým způsobem, že jsem z něj měl někdy až strach. Při natáčení v Mladé Boleslavi u soudu, když přicházel ‚v klepetech, tak šel naprosto autenticky, jako Ivan Roubal. Byl mu tak podobný. Vším – gesty, chůzí, ironickým pohledem, pohrdáním,” říká na jeho adresu Jan Čenský, který si zahrál Roubalova obhájce Hynka Pokorného. V dalších rolích minisérie se objeví Kamila Trnková jako advokátní koncipientka Daniela, David Švehlík jako policista Jakub nebo Dagmar Havlová Veškrnová jako státní zástupkyně Markéta. Jde o vůbec první seriálovou spolupráci herečky a bývalé první dámy s TV Nova. 

Případ Roubal je návratem režisérky Terezy Kopáčové na Novu
Jedna z nejžádanějších českých režisérek současnosti pro televizi natočila tři filmy z ceněného cyklu Soukromé pasti a podílela se i na kultovním seriálu Dokonalý svět. Případ Roubal je zároveň jejím prvním dobovým projektem.  Spolu s ostatními tvůrci se jí podařilo vytvořit vizuálně věrnou evokaci devadesátých let, které pro českou společnost znamenaly nejen konec totalitní vlády komunistů, nastolení demokratických principů a svobodu rozhodování ve věcech veřejných i soukromých, ale bohužel také prudký nárůst trestné činnosti, tu nejzávažnější nevyjímaje. „Plynule jsem proplouvala mezi atraktivní prací a nezapomenutelnými večírky, obojího bylo díky převratnému období víc, než by si člověk myslel, že se dá zvládnout. Ale bylo mi dvacet až třicet, takže se to dalo zvládnout plavně a ještě u toho být sexy. Jakkoli ta doba byla vizuálně podivná, což jsme si teď při práci na Případu Roubal s hrůzou uvědomili,” vzpomíná na devadesátá léta režisérka.

Ostrý úvod hned v prvním dílu
Minisérii otevírá scéna přepadení autoservisu Zapap, kde Roubal spáchá dvojnásobnou vraždu a jeden pokus o ni. Následně je policistou Jakubem zatčen a vzat do vazby. Přijímá obhajobu ‚ex offo‘, jíž se ujímá advokát Hynek Pokorný spolu s koncipientkou Danielou. Té na trestní kauze extrémně záleží – jednak potřebuje ukojit své profesní ambice a jednak se na jejím základě rozhodne, zda bude moct v Pokorného kanceláři zůstat i po složení advokátních zkoušek. Záhy na povrch vyplývají dvě věci týkající se Daniely – má sluchový hendikep její otec je respektovaným soudcem. Její zaměstnavatel vypočítavě pochopí, že oboje dokáže využít ve svůj – a hlavně jeho – prospěch. Roubalova případu se na straně státní moci ujímá nesmiřitelná státní zástupkyně Markéta. Je odhodlaná udělat vše pro to, aby se obviněný nedostal na svobodu. Podobně jako Jakub, který ve spolupráci s kolegy rozkrývá další trestnou činnost, kterou s největší pravděpodobností Ivan Roubal spáchal. Všichni zúčastnění již tuší, že mají co do činění s bestiálním zločincem. V procesu s ním ovšem dochází k nečekanému a hlavně komplikujícímu zlomu…

Případ Roubal exkluzivně na Voyo již zítra, tedy 26. listopadu!

Zdroj a foto: Voyo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *