Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

MódaTechnologie

Bulgari představuje na konferenci Vivantech 2022 pokrokovou vizi luxusu

Římský klenotnický dům představuje na globální technologické konferenci v Paříži patentovaný NFT ekosystém hodinek, první NFT kreace vysokého šperkařství a v předpremiéře také koncept metaverza Bulgari.

Značka Bulgari se zaměřuje na inovace s cílem přispět k lepší budoucnosti a nabídnout převratné zážitky ve světě luxusu. Aktuálně prezentuje specializovanou expozici v pavilónu LVMH na 6. ročníku konference VivaTech, která se koná od 15. do 18. června v Paříži a je největší evropskou událostí v segmentu start-upů a technologií.

Stejně jako každý rok je i letos VivaTech mocným globálním katalyzátorem digitální transformace a růstu. Setkávají se zde klíčoví obchodní hráči, start-upy, investoři, vědci i inovátoři s cílem podnítit pozitivní změny ve společnosti i obchodu.

Pavilón LVMH předvádí inovativní řešení značek spadajících do této skupiny a výběr start-upů, které se účastní soutěže LVMH Innovation Award.

Cesta značky Bulgari plná převratných a vizionářských řešení, která mění svět luxusu, je složená ze tří částí. Každé z nich odpovídá jeden z trojice specifických projektů, které korespondují s hlavními tématy konference VivaTech 2022 – web 3.0 a metaverzum.

Tři úžasné projekty spojuje jednotná vize: komplexní a inovativní technologie ve službách snadno přístupných a bohatých zážitků. To vše v kombinaci se smyslem pro krásu a smělým přístupem římského klenotnického domu.

METAVERZUM BULGARI
V absolutní světové premiéře došlo v pavilónu LVMH k odhalení metaverza Bulgari. Je přístupný výlučně z tohoto pavilónu a představuje nejočekávanější počin římského domu na konferenci VivaTech.

Svět budoucnosti Bulgari nabízí pohlcující a zcela převratný zážitek, realizovaný prostřednictvím oslnivých technologií, které ukazují evoluci kreativní vize oblíbené značky. Tento nový koncept byl vyvinutý v souladu s DNA římského klenotnického domu, která staví na dokonalosti, smělosti a originalitě. Znovu objevuje a přetváří ideu luxusu a nabízí návštěvníkům zcela unikátní zážitky.

Na cestě metafyzickým Římem přivítá návštěvníky avatar generálního ředitele Bulgari Group, Jean-Christopha Babina. Ikonické památky a symboly Věčného města jsou vyobrazeny jako výraz identity značky. Návštěvníky čeká svět zahalený světlem – jedním ze specifik Říma – kde se mohou nechat okouzlit bohatým odkazem značky Bulgari, příjemnou atmosférou, kampaněmi značky i dechberoucími butiky budoucnosti.

Hosté mohou objevovat butik Bulgari shora a užít si zcela nový zážitek z nakupování. Mají možnost interakce s reprodukcemi šperků, vyrobenými s využitím mistrovského digitálního umění. To vše v magické atmosféře západu slunce.

„Překonávání limitů se stalo zásadní součástí DNA našeho klenotnického domu. Naší mentalitě je tedy přirozené neustále rozvíjet vizi kreativního univerza. Stojíme na začátku nové cesty, která umožňuje našim zákazníkům, aby si prostřednictvím metaverza vychutnali zcela nové exkluzivní zážitky. Ty jsou samozřejmě inspirované hluboce zakořeněnými hodnotami italské dokonalosti,“ komentuje Jean-Christophe Babin.

Odhalení konceptu metaverza Bulgari je pouze prvním krokem v cestě za novým dobrodružstvím. Je působivou ukázkou toho, co římská značka chystá pro své obdivovatele po celém světě a ochutnávkou toho, co nás čeká v blízké budoucnosti.

NFT ECOSYSTÉM OCTO FINISSIMO ULTRA
Octo Finissimo Ultra – nejtenčí mechanické hodinky na světě o tloušťce pouhých 1,8 mm – zpečeťují propojení mezi mechanickým světem a digitálním univerzem a otevírají dveře do zbrusu nové éry, nejen na poli hodinářství.

QR kód vygravírovaný na ozubeném kole hodinek nabízí exkluzivní přístup k NFT uměleckému dílu, které zaručuje autenticitu a jedinečnost hodinek prostřednictvím technologie blockchain. Pomocí specifického digitálního světa umělecké dílo konceptualizuje příběh značky Bulgari a neustálých inovací na kreativní cestě za co nejtenčím profilem. Na jejím konci stojí Octo Finissimo Ultra. Model představuje spojení reálného a virtuálního světa, minulého a budoucího. Svou mechanikou popírá fyzikální zákony a stává se globálním ekosystémem, který přechází také do metafyzického světa.

Při této příležitosti budou ultratenké hodinky prezentovány v inovativní vitríně od start-upu Levita, který je součástí obchodního akceleračního programu LVMH La Maison des Startups. Díky speciální konstrukci hodinky působí, jako by se vznášely.

PRVNÍ NFT KREACE VYSOKÉHO ŠPERKAŘSTVÍ BULGARI
NFT kolekce vysokého šperkařství zahrnuje tři kousky, které zosobňují setkání mezi historickým odkazem a inovacemi, tradičními řemeslnými technikami a pokrokovými digitálními řešeními. Je důkazem nekonvenční DNA římského klenotnického domu a jeho neúnavné cesty vstříc pokroku.

Součástí exkluzivní digitální kolekce šperků je originální mistrovské dílo s názvem Beyond Wonder, premiérový NFT šperk vytvořený značkou Bulgari. Tento nehmotný výtvor překračuje hranice materiálnosti v jedinečném dialogu mezi tradičním řemeslným uměním a neomezenými možnosti italských digitálních technologií.

Tento šperk – předvádějící svou skvostnou podstatu v digitální dimenzi a neexistující v reálném světě – obtáčí křivky jako popínavá rostlina.

Ve spolupráci s týmem designerů jej vytvořila Lucia Silvestri, kreativní ředitelka šperkařské sekce Bulgari. Unikátní kreace v sobě spojuje úžasné šperkařské savoir-faire značky Bulgari i k budoucnosti orientovanou vizi.

Prostřednictvím digitálních uměleckých děl jsme dokázali posunout hodinářskou a šperkařskou výrobu do zcela nových dimenzí. Model Octo Finissimo Ultra nečekaným a radikálním způsobem propojil digitální sféru s tradičním mechanickým světem. NFT kapsulová kolekce vysokého šperkařství nabízí našim klientům vskutku umělecký zážitek plný kreativity a bezmezných emocí,” uzavírá Jean-Christophe Babin.

Zdroj a foto: Bulgari

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *