Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Manifesto Anděl pod střechou a s pianem. Začíná čas objímání, sezona piva, hudebních a kulinářských zážitků

Piano, krytý prostor, horké koktejly, nová menu: letní sezónu u bazénku v Manifestu vystřídá vřelý a vlídný podzim. Kromě nového menu od 13 restaurací a netradičních horkých koktejlů z baru SOOT Manifesto připravuje bohatý kulturní program.

Novou dominantou bude velké křídlové piano, umístěné uprostřed hlavního prostranství, kolem něhož se bude linout dobrá nálada. Manifesto bude zakryté proti rozmarům počasí, a nabídne tak příjemné venkovní posezení s atmosférou, která bude připomínat New York a Paříž. Jazzové večery, klavírní performance nadaných talentů, kvalitní vína, pivní svátek BEERfesto a vynikající teplá jídla z celého světa, to vše prozáří podzimní týdny. Čas objímání je tu.

Gurmánské novinky v Manifestu
S postupným snižováním teplot se návštěvníci budou moci v Manifestu příjemně zahřát a odpovídat tomu bude i sezónně obměněné menu ve všech 13 restauracích s vůní dálek. Taiko Ramen Bar připraví kromě vydatné polévky ramen v mnoha variacích také oblíbený japonský street food tokoyaki, smažené kuličky plněné chobotnicí s omáčkou a majonézou. Dalším hřejivým pokrmem budou ve woku připravované nudle udon a soba ramen s nudlemi, které se připravují z pohankové mouky. Bistro NAPOKE přidá ke svým miskám poke také polévky, thajskou tom kha a silné pho. V restauraci DameDos s argentinským původem je nově k dostání voňavý choripán, argentinský sendvič v podlouhlé bagetce s grilovanou klobáskou a pikantním chimichurri. Yaya’s Meat & Seafood nabídne domácí hustou kuřecí polévku kotosoupa lemonato, kterou připravují dle receptu od babičky. Sezónní polévky na zahřátí připraví i ukrajinská restaurace Barva. Na nové indické pokrmy se mohou návštěvníci těšit u Naan&Curry. A protože podzim je doba pivních slavností, nesmí chybět vynikající kořeněné burgery od Dirty Dog Southern Smokehouse a od specialistů Hoxton Burgers.

SOOT bar to rád horké
Než nastane období svařáku, Soot bar si připravil pro milovníky koktejlů nové recepty v horké variantě, Milky Way a Spiced Toddy, a bez alkoholu budou v menu horké limonády. Tyto koktejly podzimu, jejichž recepty jsou dílem Alexandrose Gavrilidise, využívají pokročilých mixologických technik. Exotický Milky Way obsahuje kořeněný rum a v kombinaci s banánovo-pandanovým oleo saccharem a kokosovou pěnou snadno evokuje slunný Karibik. Pandanové tmavě zelené listy vynikají sladkou chutí a silnou vůní. Koktejl Spiced Toddy na bázi ginu snoubí dvě ingredience typické pro tuto sezonu, ale v nečekaném spojení: dýni s mandarinkou. Vznikne tak veskrze podzimní nápoj v šálku, který okamžitě zahřeje. V nealkoholickém menu nabídne SOOT bar i horkou limonádu plnou koření, lesního ovoce a jasmínu, provoněnou zázvorem.

Pohoda, piano, jazz
Od začátků října se novým centrem dění se stane piano, které se rozezní na místě, kde v létě bývá bazének. Krásné křídlo do Manifesta vybral a speciálně připravil pianista a skladatel Jakub Zahradník a jeho Pianotéka. Manifesto tak během podzimní sezóny dá prostor talentům, které bude možné si pravidelně poslechnout nebo naopak ukázat své umění a zahrát několik skladeb svým přátelům.

Kulturní Manifesto a jiné akce
V září Manifesto do svého programu zařadilo sérii jazzových večerů, doprovázených pokaždé jiným druhem kvalitního vína. Jazz and Wine se koná každý týden ve středu nebo ve čtvrtek do konce září. 16. září se chystá Řecká párty s Yaya’s a další den 17. září se přesuneme do Brazílie s akcí One Day in Rio. Po celé září pokračuje také úterní Stand-up Comedy s kolektivem Comedy Prague.

Na podzim se návštěvníci mohou opět těšit na oblíbený pivní festival BEERfesto ve dnech 22.-25.9. Akce je příležitostí ochutnat známé i neznámé druhy piv, a nejen těch českých. Na výčepu přibudou speciály a největší milovníci piva si mohou nechat načepovat do tupláků, speciálních litrových pivních sklenic.

V jednotlivých restauracích bude k dostání řada importovaných piv, např. Mango Sour u americké restaurace Dirty Dog i vybrané ležáky z Badflashu u ukrajinské restaurace Barva. Řecké pivo Mythos je k ochutnání v restauraci Yaya’s Meat and Seafood a japonská piva Asai či Kirin v restauraci Taiko Ramen Bar.

V říjnu proběhne Prosecco festival (1.-2.10.) i rodinně zaměřený strašidelný halloweenský víkend (27.-29.10.). V první listopadové dny se budu slavit také mexické dušičky – Día de los muertos. 16.10. se za doprovodu příjemného hudebního vystoupení Djs bude konat Brunch and Beats. Na podzim se do Manifesta vrátí Eat in kino, kde je u filmu povoleno jídlo, pití, tanec, zpěv i domácí mazlíčci.

Otevírací doba:
Manifesto Anděl
Po–Ne: 11–22

Zdroj a foto: Manifesto

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *