Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Tropická zvířata se v zoo otužují, přijďte taky!

Tygři, medvědi malajští, zebry, anebo plameňáci… mysleli jste si, že tropická zvířata v zoo přes zimu ve výběhu neuvidíte? Opak je pravdou! Některé druhy z teplých krajin patří mezi otužilce, kterým sníh ani mráz nevadí!

„Teplomilné druhy si v naší zoo postupně s příchodem zimy zvykají na chladnější počasí a díky tomu pak mohou jít ven i v zimních měsících. Například plameňáci jsou ptáci, kteří snesou venkovní teploty i do minus 10 až 15 °C,“ říká Jan Vašák, ředitel Zoo Jihlava, a dále pokračuje: „Je však třeba dát pozor, aby se neporanili o led nebo dokonce ve vodě nezamrzli. To je také důvod, proč jim do ní na zimu zamezujeme vstup. K dispozici tak mají pouze část výběhu podél jejich vnitřní ubikace.“ Teplého klima se naopak nevzdávají lemuři a drápkaté opice, které tráví zimu ve vnitřních ubikacích. Kdyby nakonec byla zima vám, můžete se zahřát horkým nápojem anebo prohlídkou tropického pavilonu!

 Zoologická zahrada Jihlava, příspěvková organizace
Zoo Jihlava je nejnavštěvovanějším turistickým cílem krajského města Jihlava i celého Kraje Vysočina. Její kořeny sahají do 50. let minulého století, kdy v Jihlavě vznikl první zookoutek. Ten se časem rozrostl natolik, že v roce 1982 získal statut zoologické zahrady, která je dnes domovem pro více jak 270 druhů živočichů a přibližně 1 500 jedinců. Specializací jihlavské zoo je především chov malých i velkých kočkovitých šelem, plazů a primátů. Pro své návštěvníky připravuje kromě tradičního programu také zpestření v podobě dalších rozmanitých akcí a komentovaných krmení. V roce 2022 dosáhla návštěvnického rekordu, kdy jejími branami prošlo více jak 350 000 návštěvníků.

Foto: www.zoojihlava.cz 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *