Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Zmrzlina, žhavá jako samo peklo

Klasická zmrzlina je osvěžující, lahodná a většinou i sladká, ale určitě ne taková, že vaše
chuťové pohárky rozpálí do běla. Zahřejte se v březnu
ve všech zmrzlinárnách Honzy Hochsteigera specialitou z nejpálivějších papriček na světě či ďábelským rakytníkem. Nebo ochutnejte stálice Zmrzlinového salónu na Národní – krémovou belgickou čokoládou se špetkou chilli a exotický sorbet z manga a pikantního chilli. Přijďte si okořenit konec zimy a vydejte se s námi na tuto ďábelskou cestu.

Čerstvé chilli papričky jsou zdrojem vitaminů A, C, skupiny B i flavonoidů. Není tedy divu, že už staří indiáni na území Mexika holdovali pálivým papričkám. Proč? Protože prohřívají celý organismus, urychlují metabolismus a působí jako afrodiziakum. Jejich chuť je natolik výjimečná, že by byla škoda nepoužít ji do oblíbené mražené pochoutky. Zmrzlina z chilli se pyšní nejen skvělou chutí, ale i tím, že nás může ochladit, více než třeba ovocné sorbety. Proto obyvatelé teplého podnebí přidávají chilli do svých pokrmů a díky obsaženému kapsaicinu se efektivně ochlazují.

Žhavá zmrzlina
Pikantní papričky v pravém thajském kari, chilli con carne či salse, ale i ve zmrzlině, vám zaručené rozproudí krev v těle. V Crème de la Crème si pro vás na březen připravili hned několik druhů! Je extrémně pikantní, odvážná a především ostrá. Pro opravdu odvážné milovníky chilli bude ve Zmrzlinovém salónu na Národní k dispozici i nejpálivější zmrzlina z Carolina reaper, která se bude podávat klasicky do kornoutku nebo kelímku. V případě potřeby, vám v Crème de la Crème poskytnou i sklenici mléka na neutralizaci. Hybridní chilli paprička, která se pyšní pálivostí až 2 200 000 SHU (podle Scovilleho stupnice) vznikla křížením papričky Bhut Jolokia (až do roku 2007 nejpálivější papričky světa) a červené papričky habanero, a nyní se považuje za nejpálivější přírodní chilli papričku na světě. Po všech zmrzlinárnách bude rotovat i ďábelský rakytník, který uspokojí všechny, které rádi objevují neobvyklé sladko-kyselo-pálivé chutě.

Oslava jara
V Crème de la Crème vítají jaro s otevřenou náručí. Zasoutěžte si s nimi na Instagramu  a Facebooku první jarní den přesně 20. března o pět velkých. Výherci budou vylosováni 22. března.

Přijďte si k nám otestovat vaše chuťové pohárky. Těšíme se na vás:

  • Zmrzlinový salon, Crème de la Crème, Národní 23, Praha 1 – 11:00 – 22:00
  • Zmrzlinárna Husova, Husova 231/12, Praha 1 – 12:00 – 21:00
  • Zmrzlinárna Pod Kaštany, Pod kaštany 236/2, Praha 6 – 11:00 – 20:00
  • Zmrzlinárna Průběžná, Průběžná 58, Praha 1 – 11:00 – 20:00

Zdroj a foto: Crème de la Crème

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *