Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pitíZábava

Galerie Harfa v dubnu zaútočí na chuťové pohárky. Návštěvníky potěší Italský festival i oblíbený street food

V Galerii Harfa čekají v dubnu návštěvníky především gurmánské zážitky. Střešní prostor Terasy Harfa, který byl otevřen v sobotu 1. dubna, nabízí oblíbený street food koncept v rámci sedmi originálních stánků. Od 12. do 16. dubna proběhne na Harfě první ročník Italského festivalu v Praze. Pokud k tomu přidáme i nově otevřenou jednotku firmy Rodinná farma s výběrem poctivých lahůdek od malých farmářů, mají gurmáni na Harfě o zábavu postaráno.

Buon Appetito
Italská kuchyně patří k těm nejoblíbenějším. Kdo by si občas rád nepochutnal na křupavé pizze, těstovinách nebo krémovém Tiramisu. To nejlepší z věhlasné italské kuchyně si mohou návštěvníci užít v rámci prvního ročníku Italského festivalu v Praze. Pětidenní maraton s vůní Itálie proběhne v prvním patře obchodním centru Galerie Harfa od středy 12. do neděle 16. dubna v časech mezi 10–18 hodinou.

Přes třicet stánků nabídne řadu kulinářských zážitků a italských dobrot k ochutnání na místě nebo surovin pro domácí vaření. Bude příležitost ochutnat uzeniny a sýry z různých regionů Itálie, tradiční nápoje jako Aperol, Limoncello nebo Campari, ale i výbornou kávu či originální marmelády, antipasty nebo čokoládové víno. Na víkend je připravena kuchařská show, v rámci předváděcích stánků mohou zájemci proniknout do tajů výroby tradiční italské pizzy nebo mozzarelly. To vše doprovodí bohatý program pro děti.

„Máme desetiletou zkušenost s pořádáním oblíbeného čokoládového festivalu napříč českými regiony. Jednou z lokací je i Galerie Harfa, kde má sladký čokoládový víkend pokaždé obrovský úspěch. Věříme proto, že náš nápad uspořádat na Harfě festival s tematikou italské kuchyně bude mít stejně dobrou odezvu a těším se na setkání se všemi milovníky dobrého jídla,“ říká organizátor Italského festivalu Chris Delattre.

Terasy zalité sluncem a vůněmi
Sedm stánků oblíbeného street food konceptu na Terasách zahájilo svůj provoz první dubnový víkend. I letos nabídne pestrou směsici světových lahůdek, oblíbeného fastfoodu v top kvalitě nebo něco sladkého k odpolední kávě. „Terasy Harfa jsou unikátním prostorem pro trávení příjemných chvilek s rodinou či přáteli. Posezení na střeše nabízí jinou perspektivu a únik mimo ruch velkoměsta. Lidé se na sem rádi vracejí nejen za gurmánskými zážitky, ale i za kulturou a zábavou, kterou Terasy v průběhu letních měsíců nabízejí v hojné míře,“ doplňuje Martina Tlustá, marketingová manažerka Galerie Harfa.

Na Terasách Harfa se můžete nechat podle nálady a chuti zlákat například japonskými palačinkami v bistru Pirouette Artisan Craperie, kde si pochutnáte i na tzv. ´shaved ice´ nebo oblíbeném saké. O kousek dál vás zvábí vůně ukrajinských smažených masových taštiček a koblížků v bistru Čeburek.  Středomořskou dovolenkovou atmosféru si můžete připomenout s balkánskými grilovanými specialitami v bistru Tajné, kde k jídlu dostanete i chorvatské pivo nebo víno. Především děti ocení stánek Funny Fries s pravými holandskými hranolky nebo bistro KN.DaD Hot Dog s originálními americkými hod dogy, trhaným vepřovým masem, párkem v rohlíku nebo cukrovou vatou. V kavárně Coffeenek můžete po jídle posedět u lahodné kávy s dezertem nebo se v letních dnech ochladit točenou či kopečkovou zmrzlinou. Večerní posezení vám pak zpříjemní točené pivo, víno nebo výběr z koktejlů ve Valmont Roof Top Baru.

To nejlepší od farmářů
Novinkou v Galerii Harfa, kterou ocení milovníci kvalitního jídla a surovin je obchod značky Rodinná farma v přízemí obchodního centra. V pořadí sedmá prodejna tohoto úspěšného konceptu nabízí lahůdky od drobných farmářů. Najdete zde řemeslně zpracované pečivo, poctivé uzeniny, sýry, paštiky, nakládanou zeleninu a řadu dalších dobrot.

Zdroj a foto: Galerie Harfa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *