Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Centrum RoSa se proměnilo v džungli – senioři se převtělili v šelmy a vyšli na červený koberec

Vítejte v džungli – tak nazvali senioři z pražského Centra RoSa svoji letošní módní přehlídku, kterou pořádají již po deváté. Na červený koberec vyšlo ve čtvrtek 27. července dvacet zralých modelek a modelů, kteří předvedli oblečení inspirované džunglí. Patronkou letošního ročníku byla herečka Eva Hrušková, která přišla v doprovodu svého partnera Jana Přeučila. Čestným hostem přehlídky byl tanečník Petr Veleta. Akce začala v 15 hodin a byla zdarma přístupná veřejnosti.

Tradiční akce má inspirovat seniory, jak se v létě obléknout a zároveň pobavit a ukázat, že i lidé ve vyšším věku se chtějí společensky bavit. Herečka Eva Hrušková a herec Jan Přeučil do RoSy zavítají už potřetí. Na jejich první návštěvu v roce 2018 vzpomínají rádi. Jejich vztah k módě je navíc kladný. „Líbí se mi, když jsou lidé hezky upravení. Člověk se hned cítí lépe, zdá se svěžejší a zdravější. A na obyvatelích RoSy bylo vidět, jak se cítí dobře a hýří úsměvy,“ vzpomíná herec Jan Přeučil a Eva Hrušková ho doplňuje: „Spolu se v módě pouštíme do větších dobrodružství. Myslím, že mám dobré oko, takže Honzíkovi sestavuji mnohem odvážnější kombinace, se kterými je pak spokojený. I takový malinkatý detail jako je kapesníček v kapsičce u saka, hraje významnou roli. Může outfit pozvednout nebo potopit,“ upřesňuje a jedním dechem dodává: „Důležité jsou barvy, dámy nebojte se barev, zrušte hnědou a černou! Vždyť královská modrá, orchideová, nebo purpurová vám budou také slušet. Šátek, šálka nebo kapesníček, či výrazná brož vaše oblečení také krásně oživí,“ radí s úsměvem Eva Hrušková.

Módní přehlídky v RoSe už dnes patří k tradičním akcím. „Na začátku to byl jen takový nápad, dnes je z toho profesionální akce, která baví nejen obyvatele RoSy ale i návštěvníky. A to je na tom vlastně to nejlepší, naplňuje se myšlenka propojení generací, a i děti a příbuzní seniorů vidí, jak jsou jejich rodiče či prarodiče spokojení,“ říká Anna Ježková, zakladatelka Rezidence a Centra RoSa.

Nejstarší modelkou letos byla paní Radmila Janíčková, která v červnu oslavila 93 narozeniny. „Jsem velmi aktivní člověk. Každý den cvičím, bohužel i přes to díky mnoha úrazům, musím k chůzi používat francouzské hole. Do 75 let jsem pracovala, do 88 let řídila auto. Módní přehlídka je pro mne každý rok příjemným zpestřením, a i v tomto věku se vždy ráda jako modelka zúčastním. Můj cíl, je chodit přehlídku až do sta let i když mi nebudou sloužit nohy, nechám se vyvézt na vozíčku. Už teď se těším na další ročníky,“ popisuje s úsměvem.

Záštitu na akci poskytli náměstek primátora Hlavního města Prahy JUDr. Jiří Pospíšil a radní městské části Praha 8 Mgr. et Mgr. BcA. Jana Solomonová.

V Rezidenci RoSa bydlí senioři, kteří si chtějí zachovat aktivní způsob života do co nejvyššího věku. RoSa jim nabízí bezpečné bydlení se službami, které potřebují, ale zároveň mají soukromí svého bytu. Součástí RoSy je také Centrum a divadlo, které jsou otevřené také veřejnosti. Každý den si mohou senioři i lidé z okolí vybrat z bohatého programu pro všechny generace. Nechybí v něm mimo jiné vzdělávání, zdravotní cvičení, trénování paměti, přednášky, koncerty výstavy a mnoho dalšího. V RoSe funguje také řada služeb – kadeřnictví, masáže, praktický lékař, obchod, kavárna a restaurace. Před rokem otevřela své brány také Rezidence RoSa v Liberci.

Zdroj a foto: www.rezidencerosa.cz a www.centrumrosa.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *