Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Český slavík oznamuje další jména vystupujících: Kabát, Marpo a Jana Kirschner. Pocty zazpívají Jitka Čvančarová a Igor Timko

Ještě dva a půl týdne mohou fanoušci české populární hudby hlasovat a ovlivnit tak pořadí v anketě, která vznikla před více než šedesáti lety. Samotný galavečer a předávání cen Český slavík proběhne v pátek 24. listopadu a diváci TV Nova budou u toho. Mohou se těšit na vystoupení kapel Kabát a Chinaski. Marpo zarapuje se svou skupinou TroubleGang. Zazpívají i Jana Kirschner nebo Vojtěch Dyk. Poctu Vašo Patejdlovi složí Igor Timko a Ondřej Brzobohatý. Na Yvonne Přenosilovou zavzpomíná Jitka Čvančarová. Kreativní producent a režisér Pepe Majeský se svým týmem naplánoval na slavnostní večer celkem třináct hudebních vystoupení. Moderátory Českého slavíka budou Ondřej Sokol a Aleš Háma. 

„Jsem rád, že se nám opět podařilo na slavičí koncert získat největší hvězdy českého a slovenského šoubyznysu, a to jak v roli účinkujících, tak předávajících. Další velká jména brzy oznámíme,“ říká Pepe Majeský, pro kterého to bude pátý Slavík v roli režiséra a druhý v roli kreativního producenta.

Český slavík bude i letos vzpomínat na velké hudební legendy, které zesnuly v letošním roce, mimo jiné na Yvonne Přenosilovou nebo Vašo Patejdla. „Jeho odchod byl velmi náhlý. Já to vůbec nečekal. Byl to obrovský muzikant, jeden z posledních melodiků. A mám pocit, že je čím dál méně melodií. On dokázal formálně vystavět píseň tak, že posluchači stály chlupy na ruce,“ vzpomíná Ondřej Brzobohatý, který se spolu s frontmanem skupiny No Name Igorem Timkem postará o poctu skladateli a zpěvákovi Vašo Patejdlovi.

Až do 12. listopadu mohou lidé na webových stránkách Českého slavíka hlasovat vždy maximálně pro šest interpretů v kategoriích zpěvák, zpěvačka, hudební skupina a hip hop a rap. Mohou také vybrat, kdo ze tří nominovaných se stane objevem roku. A v přímém přenosu 24. listopadu na televizi Nova se dozvědí, kdo jako druhý vstoupí do slavičí Síně slávy a kdo se stane Absolutním slavíkem. Jeden z hlasujících díky generálnímu partnerovi Českého slavíka Trinity Bank získá luxusní osobní vůz. Partnerem ankety je i zhotovitel cen, Granát Turnov. Akademická sochařka Helena Hrabová je autorkou hlavní ceny Český slavík od roku 1996 a loni doplnila slavičí kolekci o cenu Objev roku, Síň slávy a Absolutního slavíka. Mediálním partnerem je Rádio Impuls.

V minulém roce se stal přímý přenos jubilejního šedesátého ročníku hudební ankety Český slavík nejsledovanějším pořadem dne ve všech hlavních cílových skupinách. Udílení prestižních cen si nenechalo ujít 41,03 % diváků v CS 15–54 u TV. Celkem se na galavečer dívalo 1 420 000 diváků širší věkové skupiny 4+. S největším ohlasem se pořad setkal u žen ve věku 25–34 let (55,23 % share Ž25–34).*

*Zdroj dat: ATO – Nielsen, živě + TS0-3, ke dni: 13. 9. 2023

Foto: archiv soutěže

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *