Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho
Recept Pavla Berkyho na perfektní langoše plněné sýrem. Recept získal během pár dní statisíce zhlédnutí na sociálních sítích Pavla a stal se tak hitem u jeho fanoušků.
Doba přípravy: 60 minut + kynutí
Náročnost: 1
Počet porcí: 6 mini langošů
Suroviny:
250 g hladké mouky
100 ml plnotučného mléka
100 g MILKO Řeckého jogurtu 5%
100 g MILKO Tolštejn sýru 45 %
30 g cukru krupice
30 g másla
5 g sušeného droždí
5 g soli
rostlinný olej na smažení
Postup:
Do mísy od kuchyňského robotu dejte mouku, jogurt, mléko, změklé máslo, cukr, droždí a sůl. Uhněťte elastické těsto, které se nebude lepit na stěny a poté ho přendejte do čisté mísy. Přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě přibližně 90 minut.
Vykynuté těsto dejte na moukou posypanou pracovní plochu a lehce jej posypte. Opatrně ho párkrát prohněťte abyste z něho vytlačili přebytečný vzduch. Rozdělte ho na 12 stejných dílků o váze kolem 54 g a z každého vyválejte bochánek. Zakryjte je potravinovou fólií a nechte odpočinout 5 – 10 minut. Mezitím si z plátků sýra vykrojte kolečka o průměru 4 – 5 cm.
Z bochánků vytvarujte malé kulaté placičky. Průměr by měl být alespoň o 1 cm větší než kolečka sýra. Na spodní placku dejte do středu sýr a na ní druhou placku. Okraje dobře stlačte a slepte aby sýr při smažení nevytekl. Mini langoše smažte v rozpáleném oleji asi 1 minutu z každé strany aby byly krásně zlatavé. Pokud máte fritézu na smažení, určitě ji u tohto receptu využijte. Olej na smažení by měl mít teplotu mezi 180 – 190 °C.
Langoše po usmažení vyložte na papírovou utěrku aby z nich okapal přebytečný olej. Na závěr langoše potřete prolisovaným česnekem smíchaným s olivovým olejem a solí.
Zdroj a foto: Pavel Berky