Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Nealko? S Mattoni Sucháčem si ho užijete!

První měsíce nového roku se pro mnohé nesou ve znamení omezení alkoholu. Ať už se ale jedná o předsevzetí, celosvětově oblíbený měsíc bez alkoholu nebo třeba půst před Velikonocemi, užít si večer bez něčeho „ostřejšího“ nemusí být tak jednoduché, jak se zdá. Tomu je teď konec. Mattoni ve spolupráci s Vítězslavem Cirokem, šéfem vyhlášeného karlovarského Becher’s Baru, připravila Mattoni Sucháč – zdravý nealkoholický koktejl plný minerálů, který vám dokáže, že i nealko může být zábavné.

Mattoni dlouhodobě propaguje zdravý životní styl, ať už jde o pohyb nebo správný pitný režim. Jsou ale situace, kdy si člověk s neochucenou minerálkou prostě nevystačí. Proto se rozhodla spojit síly se skvělým barmanem Víťou Cirokem a vytvořit zajímavou a chutnou alternativu k alkoholickým drinkům.

Koktejl Mattoni Sucháč je mostem mezi zimní a jarní sezonou – obdobím útlumu a probouzení. Kombinuje v sobě na první pohled obyčejné suroviny, které však mají pozitivní vliv na lidský organismus. Protože je jeho složení bohaté na minerální látky a antioxidanty, má posilující účinky na imunitu.  Zároveň je však i hravý a plný neotřelých chutí. A díky tomu, že je snadný na přípravu a všechny ingredience seženete v běžném supermarketu, si ho hravě namícháte i doma. Od února ho navíc můžete ochutnat i přímo v karlovarském Becher’s Baru.

Recept na koktejl Mattoni Sucháč (Ingredience na jednu porci):
Mattoni perlivá 70 ml
Bezinkový sirup 15 ml
Šťáva ze zeleného jablka 40 ml
Šťáva z limetky 10 ml
Šťáva z řapíkatého celeru 10 ml

Ozdoba:
Plátky zeleného jablka a jedlé květy

Postup přípravy:
Do sklenice si připravte led. Všechny suroviny kromě Mattoni nalijte do shakeru s ledem a pečlivě protřepejte. “Jestliže nemáte shaker, můžete použít třeba zavařovací sklenici,” radí Víťa Cirok. Směs ze shakeru přes sítko přelijte do sklenice s ledem, dolijte Mattoni perlivou a promíchejte lžící. Ozdobte plátkem jablka a jedlým květem, a můžete podávat!

Tip pro domácí přípravu:
Pokud doma nemáte odšťavňovač, můžete zelená jablka i řapíkatý celer rozmixovat, nebo nakrájet na malé kousky a ve větší sklenici nebo míse podrtit paličkou, až pustí šťávu. Následně přeceďte a můžete přidávat do koktejlu.

Vítězslav Cirok
Pochází z Ostravy a předtím, než se vydal na dráhu barmanství, vystudoval elektrotechniku. V oboru se pohybuje již 18 let a postupně se stal jedním z nejlepších barmanů v ČR. Mezi jeho úspěchy patří třetí místo na světovém finále prestižní barmanské soutěže Diageo Reserve World Class v Sydney 2022. V témže roce obsadil druhé místo na Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink. Od roku 2021 působí jako Bar & Beverage Manager v Becher’s Baru karlovarského Grandhotelu Pupp.

Mattoni spolupracuje s profesionálními barmany na tvorbě originálních nealkoholických koktejlů již téměř tři desetiletí. Na začátku května letošního roku proběhne v Karlových Varech 25. ročník světově uznávané barmanské soutěže Mattoni Grand Drink, která je zároveň podvanácté pořádána jako oficiální Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů pod záštitou Světové barmanské asociace. Svojí dosavadní historií si soutěž na mezinárodní scéně vydobyla vysoké renomé a je známá tím, že určuje trendy v oboru. Ty nejlepší kreace se pak snadno dostávají na nápojové lístky barů po celém světě. V České republice můžete nealkoholické koktejly Mattoni ochutnat na vybraných akcích, jako např. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary či maratony a půlmaratony série RunCzech. Vybrané recepty na další nealkoholické koktejly, které si můžete namíchat doma, pak naleznete na webu mattoni.cz.

Zdroj a foto: Mattoni

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *