Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Skvělá romantická dovolená i lyžování ve Velkých Karlovicích

Ať už chcete letos vyrazit na lyže s rodinou nebo s partnerem, Velké Karlovice, malebná valašská vesnička v nejvýchodnějším cípu České republiky, jsou ideální pro všechny. Děti se skvěle zabaví na svazích i ve „valašském moři“ a vy si kromě sjezdování, běžkování a romantických procházek kolem dřevěných chaloupek posetých po stráních zasněžených kopců, dopřejete špičkové wellness i gastronomii.

Velkou výhodou Velkých Karlovic je jejich poloha v překrásném údolí uprostřed Beskyd, kde se sníh drží zpravidla až do Velikonoc. Jsou zde ideální podmínky pro zimní sporty, zejména pro sjezdové a běžecké lyžování, a to pro sportovce všeho věku i kondice.

Přímo u Wellness hotelu Horal najdete rodinnou sjezdovku, která je ideální pro výuku dětí. Díky mírnému sklonu a délce 350 m je jako stvořená pro první lyžařské krůčky. Pro nejmenší je tu i park s pojízdným kobercem a Lyžařská škola Razulák se zkušenými instruktory, která nabízí nejen lekce lyžování, ale i snowboardingu a nově i běžkování. A při dobrých sněhových podmínkách je na sjezdovce také snowtubing!

Přímo ve Velkých Karlovicích je upravováno a značeno 50 km běžeckých tras ve 13 okruzích, které se vzájemně prolínají. Na tuto síť v údolí navazuje dalších 50 km tras na okolních hřebenech. Můžete prožít celý den na běžkách, aniž byste opustili území obce.

„Pro úplné začátečníky je vhodná louka pod Spa hotelem Lanterna, kde je několik stop na klasiku a bývá tu i trasa upravená na bruslení (okruh pod Lanternou měří cca 1 km, je zcela rovný a ideální pro správnou výuku běžkařské techniky). Můžete se také vydat na tříkilometrovou trasu mezi Lanternou a Machůzkami, která má správnou šířku i pro bruslení. Přímo u stopy je parkoviště,” říká Michal Vala z Resortu Valachy, v jehož dvou hotelech – Lanterna a Horal – se můžete ubytovat a využít výhodných pobytových balíčků, které nabízejí nejen využívání skvěle vybaveného wellness, ale také zapůjčení běžek zdarma.

Valašské moře za odměnu
Největším lákadlem Velkých Karlovic je relaxační centrum Wellness Horal s trojicí termálních bazénů se slanou vodou vyhřívanou na 36 °C! Součástí je i fitness centrum a saunový svět s nabídkou thajských, ayurvédských, balijských masáží i kosmetických procedur. Můžete si dopřát exotickou masáž od masérů z Thajska, Srí Lanky, Filipín, Bali či Indie nebo se vydat do saunového světa či na jedinečné saunové rituály.

Pokud hledáte místo, kde budete mít na relaxaci naprostý klid, komorní atmosféru má L-Spa vyhlášeného Spa hotelu Lanterna. Odpočinete si v krytém bazénu s vodními atrakcemi (28-29 °C, plocha 56 m²), ve whirlpoolu se slanou vodou, dopřát si můžete relax v saunovém světě s ochlazovacím jezírkem.

Zimní dovolená plná klidu a hýčkání
Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích, schovaný na Valašsku v krásné přírodě, je ideálním místem pro útěk od civilizace. Díky moderní krajové gastronomii sem láká gurmány do zážitkové restaurace Vyhlídka, pro niž šéfkuchař Pavol Pikulák vymýšlí šestichodová menu snoubená s víny z předních moravských vinařství. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět, saunové rituály a exotické masáže, zdarma máte vstup do blízkého relaxačního centra Wellness Horal s třemi termálními bazény, fitkem a saunovým světem. Ubytovat se můžete i v pokojích s vanou s panoramatickými výhledy do údolí. Některé pokoje mají vířivku a krb, u nichž skvěle chutná láhev dobrého vína. Nebo také snídaně, když budete chtít. Při pobytu Romantické hýčkání máte snídani na pokoj dokonce v ceně…

Zdroj a foto: www.valachy.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *