Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Celebrity

Lucie Bílá a její pocta Petru Hapkovi k nedožitým osmdesátinám – Hvězdy jsou jak bonbónky

Nový videoklip k písni Hvězdy jsou jak bonbónky dává vzpomenout na fenomenální práci dua Petra Hapky a Michala Horáčka.

Lucie Bílá v rámci své bohaté a úspěšné kariéry nahrála a zpívala písně hned několika mimořádných autorů, mezi nimiž nechybí duo Petr Hapka a Michal Horáček. Tou nejznámější z jejich tvorby je pak Dívám se dívám z roku 1997 z alba Citová investice.

“Když Petr sedl ke svému vždycky mizerně naladěnému pianinu a s velkou intonační svobodou zazpíval novou píseň, byly to chvíle, které se tak hluboce zapisují do emocionální paměti, že mění a nově vytyčují celý život. Nikdy potom, ani když klavírní základ byl ve studiu zahrán dokonale a když tu píseň zpívali školení zpěváci, už to na mě tak nezapůsobilo.” říká o svém kolegovi Michal Horáček.

Jako speciální pocta k nedožitým osmdesátým narozeninám skladatele Petra Hapky nyní vychází nová píseň v podobě singlu a videoklipu nazvaná Hvězdy jsou jak bonbónky.

Jedná se o dosud nevydanou skladbu této legendární dvojice, která byla natočena na jaře letošního roku. Komorní písničku s jasným rukopisem Hapky a Horáčka nazpívala Lucie Bílá za doprovodu svých dvorních muzikantů – klavíristy Petra Maláska a kytaristy Josefa Štěpánka. Hudebním producentem je již tradičně Dalibor Cidlinský jr. K písničce zároveň vznikl výtvarně laděný videoklip v režii Zbyňka Raušera.

“Petr Hapka byl autor, který mi nesmírně chybí, oslavil by už osmdesáté narozeniny a já přemýšlela nad tím, co by mu udělalo radost. Tuto píseň, kterou mi kdysi dávno donesl, jsem měla uloženou asi právě pro tuto chvíli…,”vzpomíná Lucie Bílá.

Singl Hvězdy jsou jak bonbónky: https://LucieBila.lnk.to/HvezdyJsouJakBonbonkyPR

Foto: archiv Patrik Černoch

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *