Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Zlatá labuť se loučí! Kdo se stane hlavním hrdinou dojemného finále?

Ve čtvrtek 6. června čeká fanoušky seriálu Zlatá labuť závěrečná epizoda třetí série, která je zároveň prozatím poslední plánovanou. Gruber (Jaroslav Plesl) unikl smrti o vlásek, když přežil na něj spáchaný atentát.

Běsnící a pomstychtivý velitel Prahy přijíždí do Zlaté labutě, aby jednou pro vždy srovnal všechny účty a ukázal svou sílu. Smrt hrozí každému, kdo mu přijde do cesty. Všechny trumfy z rukávů už byly vytaženy, zbývá jen víra ve štěstí. Kdo se rozhodne nastavit vlastní krk, aby ochránil své nejbližší?

Lukáš Mašek v závěrečné epizodě prokáže svou věrnost manželce Ireně (Kristýna Ryška), když se Gruberovi a smrti postaví tváří v tvář. „Bylo to dlouhé natáčení, které komplikovala zima a déšť. Vychytávali jsme každý moment, kdy se dalo točit. V mé poslední scéně jsem byl jen v košili a docela jsem si to odtrpěl, ve všech ohledech. Přišel jsem na plac dojatý, že to všechno končí, a odcházel jsem úplně zmrzlý s tím, že jsem rád, že to končí,“ prozrazuje se smíchem Robert Mikluš představitel Lukáše Maška.

A jak vnímá osud, který scenáristé přichystali jeho seriálovému hrdinovi? „O tom, jak příběh skončí, jsem se dozvěděl dostatečně dopředu, takže jsem se na to mohl psychicky připravit. Diváci ani náznakem nemohou tušit, co se z něj vyklube, ale bude to nakonec hrdina. Lukáš sice měl nějaké milostné pletky, ale ve výsledku byl Ireně po celou dobu věrný jako manžel a ochranitel. Plnil svoji povinnost až do úplného konce. Přijde mi to vlastně jako hezký závěr k postavě, která byla zprvu problematická. Byl to alkoholik, podezřelý z něčeho, co neudělal, všichni si o něm mysleli, že je grázl. Nakonec se ale zachová jako chlap. I když láska v manželství Ireny a Lukáše byla nejspíš jednostranná, on s ní zůstal až do úplného konce a pomáhal jí. Je to hodně silné.“

Grandiózní podívaná čeká diváky od první minuty závěrečné epizody a emocí bylo plné už samotné natáčení. „Poslední natáčecí dny byly, jako když končí dlouhý tábor. Všichni jsou dojatí a já byl dojatý ještě o trochu víc. Jarda Plesl mi říkal: ‚Neblbni, je to jenom seriál.‘ Tím mě dobře uzemňoval, protože já jsem na tohle trochu větší citlivka,“ dodává Mikluš.

Seriál Zlatá labuť má celkem 56 epizod rozdělených do tří sérií. V té závěrečné dobový seriál TV Nova sledovalo v průměru 21,35 % diváků v CS 15-54 u TV. Po dobu sedmnácti čtvrtečních večerů pořad oslovil v průměru 634 tisíc diváků starších 4 let a zařadil se mezi oblíbené formáty jarní sezony 2024. Seriál zaujal také mladé ženské publikum ve věku 15-24 let, kterých bylo u TV obrazovek 32,35 %. (Zdroj dat: ATO – Nielsen, živě + TS0-3, ke dni: 3.6.2024) V úspěšné charitativní akci se TV Nova ve spolupráci s tvůrci Zlaté labutě a diváky podařilo vybrat 610 000 Kč pro Dobré víly dětem.

Kreativní producentka seriálu Zlatá labuť Klára Follová prozradila překvapení, které se chystá pro diváky po odvysílání závěrečné epizody: „Zlatá labuť měla opravdu silnou a aktivní fanouškovskou základnu. Na sociálních sítích se o seriálu každý týden živě diskutovalo a dějová linka Ireny a Aleny pronikla skrze sítě i do zahraničních médií. Přejeme si, aby Zlatá labuť zůstala s diváky i po odvysílání finále, a tak jsme připravili hudbu, která seriálem po tři sezóny provázela, do podoby několika sestříhaných klipů. Diváci si tak budou moci kdykoliv zavzpomínat na okamžiky s ní prožité. O zveřejnění videí se diváci dozví ze sociálních sítí a kanálů TV Nova.“

Zdroj a foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *